Povestea de viață impresionantă a «bunicuței-studente». A absolvit facultatea la 85 de ani!

14 august 2022 7:30   Fapt divers

O bătrânică din Florida SUA are o poveste de viață cu totul excepțională, din care oricine poate învăța câte ceva despre curaj, determinare sau forța de a depăși obstacole, exterioare sau interioare, pentru a-și îndeplini un vis. Bunicuța de 85 de ani a reușit să termine facultatea abia la bătrânețe. Iată povestea ei plină de înțelepciune și inspirație.

Arlyne Frankel, 85 de ani, s-a pensionat la 79 de ani, după ce a muncit toată viața. Ea a lucrat ca consultant de marketing și ca voluntar la strângerea de fonduri pentru diferite cauze umanitare. Divorțată, cu copii și nepoți, a făcut inventarul și a decis că vrea să-și împlinească visul de-o viață, acela de a absolvi facultatea.

În primul rând, m-am gândit că îmi voi lua un nou loc de muncă, deoarece planul meu inițial era să funcționez până în ziua în care no o să mai pot. Apoi am făcut bilanțul și am decis că nu mă voi întoarce la muncă. M-am gândit, și am decis că îmi voi trăi viața din plin. Și ce-mi doream cel mai mult? Să-mi împlinesc visele”, a spus ea pentru show-ul Good Morning America. 

Bătrâna a descoperit că a suferit dintotdeauna de o afecțiune nediagnosticată

Frankel a început facultatea pentru prima dată la vârsta de 18 ani la Universitatea din Boston în 1954, dar nu a reușit să o termine.

"Am renunțat și m-am oprit la sfârșitul celui de-al doilea an. Am avut probleme financiare printre alte câteva lucruri neplăcute care se întâmplau. Notele mele proaste nu m-au motivat și am avut probleme de studiu".

Când Frankel s-a întors la facultate mai târziu în viață, ea a aflat că avea dizabilități de învățare, ceea ce crede că a contribuit la lipsa ei de motivație pentru a termina școala.

Am avut o dizabilitate de învățare nediagnosticată, de aceea am crezut că nu sunt foarte inteligentă. Nu aveam pe nimeni care să identifice ce se întâmplă cu mine, așa că am renunțat”, a spus ea.

«A trebuit să fiu foarte curajoasă și să cred în mine»

De-a lungul anilor, Frankel a spus că nu și-a lăsat lipsa de educație universitară să o rețină și a avut succes muncind din greu.

Apoi m-am mutat la New York și am primit multe locuri de muncă pentru că sunt un om muncitor și a trebuit să învăț despre viață. Am venit dintr-un oraș mic și încetul cu încetul, am realizat lucruri. A trebuit să fiu foarte curajoasă și să cred în mine. Am învățat din succesele și eșecurile mele. Din fiecare job pe care l-am avut, am învățat câte puțin"

Frankel s-a înscris la Universitatea Internațională din Florida la vârsta de 80 de ani.

Mi-a luat cinci ani să finalizez programul”, a spus ea.

Experiența ei a fost unică pentru că a adus o perspectivă diferită în sala de clasă.

În clasă, profesorilor le plăcea să mă aibă pentru că datorită mie, conversația a devenit  intergenerațională. Aveam puncte de vedere pe care niciunul dintre studenți nu putea avea pentru că am trăit viața.

Ce alt plan măreț are «bunicuța-studentă»

Frankel a absolvit facultatea cu distincția specială «magna cum laude», la Florida International University cu o licență în "Arte și studii interdisciplinare". Dar «bunicuța-studentă» nu se oprește aici.

Vreau să fiu un speaker motivațional. Nu doar despre întoarcerea la școală, ci despre oameni care vor să facă alte lucruri și care își spun: „Nu, sunt prea bătrân. Nu este niciodată prea târziu! Dacă poți să respiri și să gândești, atunci nu este prea târziu.”, a adăugat Frenkel. 

Mai multe