Povestea macilor, florile care împânzesc câmpiile, creând un covor roșu de o frumusețe tulburătoare

30 mai 2024 9:00   Fapt divers

Într-o vreme îndepărtată, câmpiile și lanurile erau pustii, necunoscând frumusețea roșie a macilor. Însă, într-o zi, aceste flori delicate au început să împânzească pământul, creând un covor roșu de o frumusețe tulburătoare. În timp, aceste flori au fost numite maci, iar legenda spune că ele păstrează în petalele lor roșii atât suferința, cât și iubirea.

Se povestește că odată, trăia o mamă văduvă și sărmană care avea doar un fiu, la care ținea ca la lumina ochilor. Fiul ei era un băiat bun și ascultător, respectând vorba mamei sale ca pe o sfântă Evanghelie.

Într-o zi, femeia se trezi că nu avea nimic de mâncare pentru copilul ei. Disperată, scoase un ștergar pe care îl primise de la mama sa în ziua nunții și, împăturindu-l frumos, îi dădu băiatului să-l ducă într-un alt sat, la un neam, pentru a-l schimba pe mălai și brânză.

Casa văduvei se afla la marginea satului și pentru a ajunge în celălalt sat, băiatul trebuia să treacă printr-o pădure mare și întunecoasă, apoi printr-o câmpie pustie, și în final să urce un deal și să coboare o vale. Drumul era lung și periculos, dar ce altceva putea să facă sărmana mamă? Își făcu o cruce mare, îl puse și pe copil să se închine și să spună un „Doamne ajută”, și îl trimise la drum.

Citește mai multe pe canal33.

Mai multe