Povestea româncei care a devenit bunică la 23 de ani, cea mai tânără din lume. A uluit o lume întreagă. FOTO

7 iulie 2024 9:07   Fapt divers

Povestea de viață a Rifcăi o tânără din comunitatea romă din Vaslui a uluit o lume întreagă. Ea a devenit bunică la doar 23 de ani și era cu trei ani mai tânără decât o altă femeie din Yorkshire, Marea Britanie considerată până atunci cea mai tânără bunică din lume. Rifca a născut primul copil la 12 ani.

Rifca era „dată” pentru soție de la doi ani

Se numește Rifca Stănescu și în 2012 a devenit cea mai tânără bunică din lume, la 23 de ani. Jurnaliștii străini au venit în România ca să o cunoască pe tânăra din comunitatea romă, din județul Vaslui și au rămas foarte impresionați de povestea ei de viață.

Născută în 1985, Rifca a sfidat dorințele familiei sale și a fugit cu vânzătorul de bijuterii Ionel Stănescu pe când avea 11 ani, iar el 13.

Părinții nu au fost de acord și au adus-o acasă, dar ea a fugit din nou.

„Au fost multe lupte. Odată tatăl meu chiar l-a atacat pe soțul meu cu un cuțit. El i-a cerut 500.000 de lei despăgubiri. Familia mea m-a dus acasă, dar după trei zile am fugit din nou să fiu cu el.”

„Am vrut să mă căsătoresc cu el, așa că, după ce ne-am petrecut noaptea împreună, nu a mai existat nicio modalitate de a ne despărți cineva. Eram promisă familiei unui alt băiat de când aveam doi ani, dar eu nu mi-am dorit asta”, a povestit Rifca.

Un an mai târziu, Rifca a născut la 12 ani primul ei copil. Pe Maria. A fost ajutată să nască de mama ei, o bunică de 40 de ani.

Dupa nasterea Mariei, familia lui Ionel i-a platit tatalui Rifcăi o zestre si totul a fost aranjat.

Maria a născut la 11 ani

Rifca a spus că a implorat-o pe fiica Maria să rămână la școală și să-și termine studiile.

În ciuda rugăminților părinților ei de a-și continua studiile, Maria a urmat calea mamei și a născut la vârsta de 11 ani.

Sunt bucuroasă că sunt bunică, dar ne-am dorit altceva pentru Maria și altceva pentru mine”, a spus Rifca jurnaliștilor britanici care au intervievat-o.

Ea a povestit că în comunitatea țigănească din România este obișnuit ca cuplurile să se căsătorească tineri.

„Nu am încercat să o opresc pe fiica mea să se căsătorească pentru că asta este tradiția, așa se întâmplă”.

În cultura țigănească, virginitatea este foarte prețuită și femeile sunt căsătorite de foarte tinere, astfel încât soții pot fi siguri că soțiile alese sunt fecioare, iar în funcție de frumusețea acestora se stabilește și zestrea băiatului pe care trebuie să o plătească familiei fetei.

Pierderea virginității înseamnă anularea oricărei înțelegeri.

Mai multe