Rugăciunea făcătoare de minuni a Sfintei Cuvioase Parascheva! Îți va alina sufletul de orice durere

12 octombrie 2024 17:30   Fapt divers

Sfânta Parascheva, cunoscută drept ocrotitoarea Moldovei și una dintre cele mai iubite sfinte din calendarul ortodox, este sărbătorită anual pe 14 octombrie de mii de credincioși. Aceasta este amintită pentru viața sa de sfințenie, dedicată rugăciunii și ajutorării celor săraci, renunțând la toate bunurile lumești pentru a urma calea credinței. Iată rugăciunea făcătoare de minuni care îți va alina sufletul de orice durere.

Cine a fost Sfânta Cuvioasă Parascheva

Născută în secolul al XI-lea, Sfânta Parascheva a trăit o viață de asceză și smerenie, fiind cunoscută pentru minunile sale, care continuă să atragă credincioși din întreaga țară la moaștele sale, aflate în Catedrala Mitropolitană din Iași. Anual, în preajma sărbătorii sale, mii de pelerini se adună pentru a se închina la racla sfintei, în speranța de a primi binecuvântare, sănătate și ajutor divin.

Sfânta Parascheva este importantă pentru ortodocși datorită exemplului său de credință neclintită și sacrificiu personal, dar și datorită numeroaselor mărturii ale celor care susțin că au fost ajutați sau vindecați prin rugăciuni adresate sfintei. Moaștele sale au fost aduse la Iași în anul 1641 de către domnitorul Vasile Lupu, ca un gest de recunoștință pentru ajutorul primit în războaie și pentru pacea regiunii.

Rugăciunea făcătoare de minuni a Sfintei Cuvioase Parascheva

„Purtătoare de chinuri, Sfântă Parascheva, roagă-te Părintelui Ceresc ca pe mine, cel împovărat cu toate păcatele și neînfrânat, să mă ridice spre cuvântarea măririi Sale și să mă îndrepteze ca întotdeauna să am sus inima, să gândesc la cele cerești, iar nu la cele pământești.

Roagă-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, că a auzit ruga ta cea cucernică, pentru ca și pe mine leneșul, cel ce mă trândăvesc spre rugăciune și spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, să mă îndrepteze și să-mi dea cuget, ca să doresc a mă ruga Lui neîncetat.

Cheamă și pe Duhul Sfânt – izvorul Care te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta cea bună -, ca să-mi zidească mie inima curată și duh drept să înnoiască întru cele dinlăuntru ale mele și mai vârtos să mă cheme și să-mi dea osârdie ca să mă nevoiesc în viață curată și să mă întărească în lucrarea faptelor bune.

Cred că toate acestea mi le poți mijloci mie, o, Sfântă Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi și de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamărit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!"

Mai multe