Secretele bine păzite de pe navele de croazieră. Pasagerii nu vor ști niciodată când personalul vorbește codificat

19 mai 2024 9:23   Fapt divers

Croazierele sunt acele vacanțe destinate oamenilor cu mulți bani. Un răsfăț pe care nu și-l poate permite oricine. Sunt lumi în miniatură cu reguli și facilități care nu se găsesc în altă parte. Sunt și lucruri total aparte care se întâmplă doar pe o navă de croazieră. Dar, fie că sunteți un expert în materie de vase de lux sau vă gândiți să luați unul pentru prima dată, veți dori să cunoașteți aceste detalii înainte de a urca la bord. O parte, pentru că sunt lucruri pe care doar membrii echipajului le știu și nu le vor spune niciodată oaspeților.

Câte persoane mor în fiecare croazieră

Relaxare și distracție cât cuprinde, cam asta își vine în minte când te gândești la o crozieră. Dar și astfel de vacanțe au părți întunecate.

O mare parte a clientelei tinde de obicei să fie formată din persoane în vârstă, are nu ajung la capătul croazierei. Un fost membru al unui echipaj de croazieră a estimat că aproximativ trei persoane decedează în fiecare lună în timpul unei croaziere.

Din acest motiv, toate navele de croazieră sunt obligate să aibă la bord o morgă, care este interzisă pasagerilor și care, de obicei, are loc pentru aproximativ trei până la șase cadavre.

Membrii echipajului notează tot ce fac oaspeții

Navele de croazieră țin un jurnal în care notează tot ce se întâmplă în timpul unei călătorii. Aceste jurnale pot include ceva la fel de important ca un incendiu care s-a produs sau ceva la fel de banal ca un comentariu făcut de un oaspete. Toate acestea au un scop.

Toate aceste informații ajută echipajul să identifice potențialele pericole și să le gestioneze cel mai bine.

Navele de croazieră au închisori proprii

O navă are și o celulă de închisoare care este rezervată pasagerilor care încalcă legea, se bat sau amenință siguranța altor pasageri sau a echipajului.

Piscinele secrete

Majoritatea navelor de croazieră au piscine "secrete" rezervate personalului lor. Acestea sunt, de obicei, mult mai puțin aglomerate, deoarece numai personalul are voie să le folosească, dar este posibil ca și oaspeții să fie invitați.

Desigur, un oaspete trebuie să facă o impresie deosebită echipajului pentru a fi invitat la piscina secretă.

Membrii echipajului vorbesc codificat

Menținerea siguranței pasagerilor la bord este de o importanță capitală pentru echipaj. Astfel, uneori aceștia sunt nevoiți să vorbească codificat, pentru a nu crea panică, dar în același timp pentru a putea acționa rapid în caz de urgență.

Unele dintre aceste coduri sunt folosite pentru a curăța deversările, pentru a face față urgențelor medicale, pentru a reacționa la un incendiu sau pentru a răspunde dacă cineva cade peste bord. Și dacă sunteți curioși să aflați ce cuvânt de cod este folosit de obicei pentru „om căzut peste bord”, atunci este "oscar".

„Serviciul special de urmărire”

Multe linii de croazieră oferă un serviciu special pe care îl numesc "genii". Geniile acționează ca niște ospătari personali care îndeplinesc orice dorință. Stă mereu la dispoziția celui care plătește pentru el. Serviciul este foarte scump.

Ce se întâmplă dacă nava de croazieră este atacată de pirați

Uneori auziți că pirații au atacat o navă de marfă sau ceva similar, dar nu auziți prea des că o navă de croazieră a fost ținta unui atac. Cu toate acestea, se întâmplă, iar echipajul este instruit în acest sens. O navă de croazieră a fost ținta unui atac în 2005, iar echipajul a folosit un fel de armă acustică pentru a ataca timpanele piraților. A funcționat; atacul a fost dejucat, iar toți cei de la bord s-au bucurat de vacanța lor.

Cu toate acestea, ca măsură de precauție, aproape fiecare membru al echipajului este instruit cu privire la modul în care trebuie să se comporte cu pirații în cazul unui atac. Dar detaliile acestei pregătiri sunt strict secrete.

Mai multe