Milioane de români trăiesc fără să știe adevărul. E cel mai mare secret al orașului! Ce se află, de fapt, sub București

26 mai 2023 14:50   Fapt divers
Ultima actualizare:

Bucureștiul, cel mai mare și mai populat oraș al țării, ascunde secrete și mistere pe care milioane de români nu le cunosc. Sub asfaltul încins pe care pășim zilnic se află una dintre cele mai controversate și bizare povești ascunse ale Capitalei. O rețea de tuneluri subterane pline de mister i-a pus pe gânduri pe români.

Dacă ești în căutarea unor locuri secrete din București, atunci ai nimerit exact unde trebuie. Bun venit în Bucureștiul subteran, un loc de care multă lume nu știe. Secretele orașului au fascinat mereu, dar această poveste începe cu Nicolae Ceaușescu.

Fostul dictor și-a dorit o rețea de tuneluri subterane. O mare parte din această construcție elaborată există și în prezent, iar multă lume trece nepăsătoare pe deasupra unor locuri ce ar putea fi etichetate de mulți drept mituri urbane, dar vă asigurăm că nu este vorba de așa ceva.

Adevărul despre București. Secretele orașului care ascunde tuneluri subterane

Începem incursiunea noastră prin Bucureștiul subteran chiar la Piața Revoluției. La 12 metri sub pământ există o reţea de tuneluri subterane prin care în trecut se circula cu barca.

Istoria Bucureștiului ne spune că pe aici curgea un râu subteran adânc de un metru cu apă curată. Culoarele construite de Ceaușescu au lăţime de aproximativ 2 metri. Ți-am captat atenția? Atunci hai să ne mutăm aproape de Parcul Cișmigiu.

Nu multă lume știe că Biserica Schitu Măgureanu e legată prin tuneluri subterane de Palatul Kretzulescu. Totodată, un alt secret al orașului îl reprezintă coridorul subteran care duce de la Palatul Golescu până la lunca Dâmboviței.

Labirintul subteran construit din ordinul lui Ceauşescu este unul fascinant. De altfel, inginerul Constantin Bratu dezvăluia cu ceva timp în urmă că Bucureștiul subteran este un adevărat labirint care include zeci de obiective importante din Capitală.

Locuri secrete din București. Descoperiri istorice care au uimit

Tunelurile subterane din București corespondează cu locuri cunoscute precum ASE, Opera Română și Casa Enescu.

„În urma unor cercetări ulterioare a reieşit că ramificaţiile subterane au corespondenţă cu circa 80 de obiective din Bucureşti, cum ar fi clădirea ASE, Casa Enescu, Opera Română etc. Subliniez, relatările sunt ale unor ofiţeri din cadrul Armatei. Lucru foarte interesant, nimeni nu neagă existenţa acestor căi de navigaţie secrete, dar, când am încercat să le explorăm, nu ni s-a permis, pe motiv că… nu se poate”, a explicat inginerul Constantin Bratu, conform Antena3.

„Pot să vă spun că am auzit despre aceste lucruri, dar nu le-am văzut”, spunea inginerul Constantin Bratu. Acesta susține că există o cale de comunicaţie subterană care pleacă din Senat către Piaţa Revoluţiei, o cale care pleacă de la Palatul Regal către Piaţă şi încă una, tot din Palatul Regal, către Biserica Kretzulescu. „Intrările în aceste căi de acces le-am văzut, dar unde se opresc, nu ştiu, nu este treaba noastră să cotrobăim pe acolo”, a adăugat acesta, conform sursei citate.

Secretele Bucureștiului și rețeaua sa de tuneluri subterane

Istoricul Dan Falcan susținea în urmă cu câțiva ani că toate aceste tuneluri subterane există de multe secole, iar în perioada comunistă ele au fost reorganizate, adaptate și perfecționate.

Mai mult, se pare că acest București necunoscut cuprinde aproximativ 20 de kilometri de galerii. Misterele și secretele Capitalei nu se opresc aici. Anca Petrescu, arhitecta Casei Poporului, spunea în urmă cu ceva timp că sub Palatul Parlamentului se află două buncăre antiatomice şi un adăpost antiaerian, potrivit Adevărul.

Așadar, istoria Bucureștiului e plină de secrete și mistere. Unele încă râmân ascunse și greu de descifrat. Explorarea tunelurilor și locurilor necunoscute din București rămâne momentan la nivelul de aventură extremă, dar poate la un moment dat adevărul și secretele celui mai mare oraș din România vor ieși la suprafață.

Capitala țării se bucură de un trecut fascinant și reprezintă o destinație turistică plină de farmec pentru cei care vor și au dorința să o descopere cu adevărat. Da, poți căuta locurile secrete din București sau pur și simplu te poți bucura de toate obiectivele turistice încărcate de istorie și de povești, pe lângă care trecem de cele mai multe ori nepăsători.

Cât despre Bucureștiul subteran, acesta este unul din misterele fascinante peste care, zi de zi, milioane de oameni trec fără să știe adevărul.

Mai multe