Stațiunea din România care face furori printre turiști în 2024. Românii și-au făcut rezervare cu un an înainte pentru a petrece sărbătorile ca pe vremuri
Românii și-au rezervat deja vacanțele pentru Crăciun, unii chiar cu un an înainte. Gazdele pensiunilor și hotelurilor din stațiunile din România se pregătesc intens pentru a-și primi oaspeții.
Românii și-au făcut rezervare cu un an înainte la Baia de Fier
În stațiunea Baia de Fier din Oltenia s-au făcut rezervări cu un an înainte, pentru ca turiștii să se poată bucura de vacanța de Crăciun. Pe lângă mâncarea tradițională, satele oltenilor de sub munte sunt la mare căutare și pentru căsuțele rustice în care să își petreacă sărbătorile exact ca pe vremea bunicilor.
„De Crăciun tăiem porcul împreună cu oaspeții noștri. La țară tot timpul, sărbătorile au o semnificație aparte”, a mărturisit Cristi Lera, patronul unei pensiuni, potrivit Observatornews.
Un moment aparte de care se bucură de obicei turiștii, este cel în care sosesc colindătorii.
„În ajunul Crăciunului, avem tradiţionalul colindeţ. Copii frumoşi, îmbrăcaţi în costume populare, cu colinde autentice, şi are o însemnătate aparte", adaugă administratorul pensiunii din Baia de Fier.
La Rânca, locurile disponibile sunt din ce în ce mai puține.
„Îi aşteptăm cu oferte bune, voie bună şi căldură! Rezervările sunt deja făcute pentru jumătate din luna decembrie şi din ianuarie încolo", spune Gheorghe Pîrvulescu, un alt administrator de pensiune, potrivit sursei citate.
Românii sunt așteptați cu preparate tradiționale de Crăciun
În bucătăriile pensiunilor și hotelurilor se pregătesc deja bucatele tradiționale pentru masa de Crăciun. Mai mult decât atât, turiștii se pot bucura de activități relaxante în centrele de spa.
„Avem un centru spa privat, în care se află o saună, un jacuzzi cu hidromasaj, încălzit, o privelişte minunată, un view minunat care se poate vedea din saună", mai spune Gheorghe Pîrvulescu.
În Novaci, meniul pentru turiști este diversificat, de la pomana porcului, până la cozonac și pâine făcută în casă.
„Aşteptăm oaspeţii cu preparate tradiţionale, specifice sărbătorilor de iarnă. Avem aici pomana porcului, sărmăluţele care nu pot să lipsească de pe masa românilor, cozonac, pâine făcută în casă, murături", mărturisesc gazdele.
Cei care vor să se bucure din plin de o vacanță pe cinste în această perioadă a sărbătorilor de iarnă, trebuie să știe că în Novaci, de exemplu, prețul pentru o cameră dublă la pensiune pornește de la 400 de lei.