Stațiunea din România ideală pentru cei care vor să se bucure de relaxare. Are peisaje de poveste și este înconjurată de obiective turistice foarte populare

Situată într-o zonă cu adevărat pitorească din Munții Apuseni, la granița dintre județele Alba și Bihor, fiind înconjurată de obiective turistice foarte populare, Arieșeni este una dintre cele mai frumoase stațiuni din România, ideală pentru cei care doresc să aibă parte de odihnă.

Arieșeni, cea mai frumoasă stațiune din România, ideală pentru cei care caută o oază de relaxare
Arieșeni, cea mai frumoasă stațiune din România, ideală pentru cei care caută o oază de relaxare

Atestată istoric pentru prima oară în 1909, sub numele de Lăpuș, Arieșeni este, în prezent, una dintre cele mai apreciate stațiuni din Munții Apuseni datorită obiectivelor turistice din zonă, cât și a pârtiilor de schi din apropiere. Aici, turiștii nu doar că pot admira peisajele de poveste, fiind o „minune” a naturii, dar se pot bucura și de liniște.

De altfel, în stațiunea Arieșeni pare că timpul a stat în loc, casele, foarte rare și aflate la o altitudine de 1.000 – 1.200 de metri, formează un adevărat tablou pitoresc. De asemenea, are numeroase obiective turistice, precum Biserica de lemn din Arieșeni, înscrisă pe lista monumentelor istorice din județul Alba, peștera Ghețarul Vârtop, cunoscută și sub alte denumiri: Peștera Minunată sau Ghețarul de la Casa de Piatră, fiind locul în care s-a găsit cea mai veche urmă a omului de Neanderthal din România, sau Groapa Ruginoasă, considerată „Marele Canion al României”.

Arieșeni, una dintre cele mai frumoase stațiuni din România

De asemenea, Peștera Urșilor, Parcul Natural Apuseni, Peștera Scărișoara, Cascada și Peștera Cetățile Ponorului, Muzeul Ghețar, sau Peștera Poarta lui Ionele sunt alte obiective turistice din zonă care atrag turiști din toate colțurile lumii.

Totodată, în Arieșeni vei găsi și cea mai cunoscută pârtie din zonă, pârtia de schi Vârtop, care este pe timp de iarnă asaltată de cei care vin aici pentru practicarea sporturilor de iarnă. Durata medie a sezonului de schi în această regiune se întinde din luna decembrie pană în martie/aprilie. Prin urmare, dacă nu ați plecat încă în vacanță, sau nu știți unde anume să mergeți fără să părășiți țara, și vreți să vă bucurați de natură, atunci Arieșeni ar putea fi locul potrivit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net