Care stațiune este supranumită „Miami Beach-ul României". A fost comparată cu un loc de lux din SUA

Stațiunea Mamaia, supranumită "Miami Beach de România", rămâne cea mai populară de pe litoralul românesc, atrăgând românii dispuși să cheltuie mult pe vacanțe. Un canadian a comparat locul cu Miami Beach din Florida și a spus: „plajele de la Mamaia sunt mai bune, ritmul vieții de aici este mai liniștit".

Stațiunea Mamaia Foto: Facebook Caela Beach
Stațiunea Mamaia Foto: Facebook Caela Beach

Miami Beach de România 

În anii 70, un mic colț al țării a ajuns să fie comparat cu stațiunea de lux din SUA, un statut pe care și l-a păstrat până în zilele noastre. Chiar și pentru cei născuți după Revoluția din 1989, nu este niciun secret că viața românilor era marcată, în perioada comunismului, de lipsuri și restricții dure. Părăsirea țării era aproape misiunea imposibilă, mai ales dacă destinația era un stat occidental ce nu aparținea sferei socialiste. Ceea ce puțini știu însă este faptul că România se bucura de un număr surprinzător de mare de turiști din afara granițelor.

În jur de trei milioane de străini vizitau țara noastră în anii 70, arată datele publicate la acea vreme de Ministerul Turismului. Cei mai mulți ajungeau pe litoralul Mării Negre, într-o stațiune cunoscută ca Miami Beach de România, titlu pe care și l-a menținut până în prezent.

 Frank Scholes a vorbit despre Mamaia, supranumită „Miami Beach de România” 

Un canadian a descris experiența pe care a trăit-o în 1976 pe litoralul românesc al Mării Negre. Frank Scholes a vorbit despre Mamaia, supranumită încă de la acea vreme „Miami Beach de România”. Comparația, spunea el, era forțată, stațiunea din România avea, din punctul său de vedere, câteva avantaje clare în fața orașului din Florida: prețurile mult mai mici, liniște și plaje mai frumoase.

„Uneori este numită Miami Beach a României, dar comparația este cam forțată. Plajele de la Mamaia sunt mai bune, ritmul vieții aici este mai liniștit. Și chiar dacă în hoteluri lipsesc pizza și opulența din Miami, de aici lipsesc și prețurile din Miami Beach. În cel mai scump hotel de pe întreaga coastă, Hotelul Internațional din Mamaia, care este într-adevăr foarte somptuos, o cameră dublă cu baie costa 32 de dolari pe zi, în vârful sezonului. Dar poți găsi oferte foarte bune și la jumătate din prețul acesteia”, arăta turistul canadian, potrivit Adevărul.

Anii au trecut, însă Mamaia și-a păstrat statutul de cel mai în vogă loc de pe litoralul românesc. Cluburi de noapte, baruri pe plajă, restaurante și hoteluri de lux, sunt doar câteva dintre motivele pentru care turiștii o aleg ca destinație de vacanță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2060770343 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pensioanr uk jpg
Matei Vali Catalina disparuta jpg
apa robinet pahar adobestock jpg
bar pexels jpeg
imapp alex proiectii 116 768x512 jpg
rate banca 0 jpeg
focurile vii wiki jpg
atacator parlament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net