O taxă incredibilă este cerută pe o plajă de pe litoral! Surpriza neplăcută de care au avut parte turiștii

Ultima actualizare:

Luna iulie a fost una extrem de algomerată pe litoral, însă mulți turiști au avut parte de surprize neplăcute, atunci când au ajuns, în sfârșit, la mare. Iar o problemă destul de comună au fost prețurile tot mai mari, chiar și pentru cele mai banale produse. Însă, turiștii au avut parte de cheltuieli neplăcute chiar și pe plajă, unde au fost nevoiți să plătească o taxă de cearșaf!

O taxă de cearșaf de 200 de lei este cerută la Mamaia
O taxă de cearșaf de 200 de lei este cerută la Mamaia

De la costul cazării, până la prețurile tot mai exagerate din restaurante, o vacanță pe litoral devine, din păcate, din ce în ce mai dificilă pentru români, din punct de vedere financiar. Iar pentru ca lucrurile să fie și mai complicate, la una dintre cele mai populare stațiuni din țara noastră a fost introdusă o taxă de cearșaf, pe care turiștii trebuie să o plătească! Mai precis, la Mamaia, cei care au dorit să meargă cu cearșaful pe plajă au trebuit să scoată din buzunar 200 de lei!

Plaja din Mamaia a fost reamenajată de către autorități, însă unul dintre operatorii privați le-a cerut turiștilor să plătească o taxă pentru cearșaf! Taxa trebuie plătită între orele 08:30 și 20:00, iar în funcție de locul unde turiștii vor să își pună cearșaful, dacă merg pe această plajă, vor fi nevoiți să plătească noua taxă.

Turiștii au fost nevoiți să plătească taxă de cearșaf

Această taxă este cerută turiștilor care își doresc să se așeze cu cearșaful pe rândurile 1, 2, ori 3, pe această plajă din Mamaia, chiar în fața primului rând de șezlonguri. De asemenea, există o mărime fixă, de 1,4 x 2 metri.

Operatorul a explicat că această taxă a fost introdusă pentru a descuraja turiștii din afara complexului din a se așeza pe primul rând din fața umbrelelor. S-a mai explicat faptul că restaurantul, dar și plaja complexului, sunt destinate exclusiv rezidenților, cât și persoanelor invitate de aceștia. Cu toate acestea, inspectorii OPC spun că acest comportament nu este unul normal. Aceștia spun că plaja este un domeniu public și cer operatorului privat să nu mai ceară astfel de taxe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net