Stau cu zilele la coadă să o vadă pe „Sfânta Modernă”! Cine a fost călugărița Wilhelmina Lancaster

30 mai 2023 13:37   Fapt divers

O călugăriță al cărei trup exhumat nu a prezentat aproape nici un semn de descompunere, la patru ani după moartea ei, a atras mii de credincioși catolici, la o mănăstire rurală din Missouri, SUA.

Călugărița Wilhelmina Lancaster a murit în 2019

Vizitatorii vin din toată țara să vadă și să atingă trupul măicuței Wilhelmina Lancaster, care a murit la vârsta de 95 de ani, în 2019.

Călugărița Wilhelmina Lancaster a fost exhumată în aprilie, iar trupul și îmbrăcămintea ei sunt încă intacte. Aproximativ 15.000 de credincioși au vizitat capela Benedictines of Mary, din Gower, în weekend.

Trupul neînsuflețit al măicuței a fost acoperit cu o ceară de protecție și expus în interiorul capelei, unde credincioșii au venit să se roage, relatează publicația americană New York Post. Rămășițele ei – care au fost inițial exhumate pentru a fi puse într-un nou altar – urmează să fie mutate într-un sicriu de sticlă. Oficialii locali au spus că se așteaptă ca vizitatorii să continue pelerinajul timp de câteva luni.

Oamenii o consideră sfântă

Călugărița Lancaster a fost îngropată într-un sicriu simplu de lemn, fără a fi îmbălsămată, în urmă cu patru ani. Când a fost exhumată săptămâna trecută, toți se așteptau să găsească oase în sicriul ei, dar au fost în schimb șocați să-i vadă trupul complet intact. Măicuțele de la mănăstirea Benedictines of Mary au vrut să țină secretă descoperirea lor, însă un e-mail confidențial a fost publicat pe Facebook, iar știrea s-a răspândit rapid în toată SUA. Mulți credincioși cred că Lancaster ar putea fi o sfântă din zilele noastre.

M-am simțit ca și Dumnezeu era acolo, de îndată ce am intrat în mănăstire. Este un adevărat miracol. Chiar cred asta”, a declarat Rita Cospelich, una din credincioasele care au venit să o vadă pe măicuța Wilhelmina.

Şeriful din comitatul Clinton, Larry Fish, a spus că drumurile cu pietriș din zona rurală nu au fost proiectate pentru a deservi un astfel de nivel de trafic. „Vom pune o presiune foarte mare asupra infrastructurii noastre care nu este proiectată pentru asta”, a spus el. Poliția locală a creat un centru mobil de comandă pentru a face față aglomerației din orășelul Gower, care are doar 1.800 de locuitori, iar un teren suplimentar a fost defrișat pentru a crea mai multe locuri de parcare în apropierea mănăstirii.

Mai multe