Sultanul Imperiului Roman obsedat de obeze. Săptămânal cerea câte o virgină ca să facă dragoste

25 septembrie 2024 8:50   Fapt divers

Sultanul Ibrahim era descris drept "Deli Ibrahim" sau "Ibrahim cel Nebun" deoarece avea pasiuni perverse pentru fete virgine. Potrivit relatărilor moldoveanului Dimitrie Cantemir, el a dat ordin să-i fie confecţionat, din aur, vaginul unei vaci şi să fie căutată tânăra care se potrivea măsurilor sale.

Sultanul Ibrahim era obsedat de perversiuni sexuale 

Sultanul Ibrahim a stăpânit Imperiul Otoman între anii 1640 - 1648, într-o perioadă în care Moldova, Muntenia şi Transilvania se aflau sub influenţa otomanilor. Modul de viaţă al sultanului i-a înfiorat pe cronicarii vremii, iar Dimitrie Cantemir, domn al Moldovei şi mare cărturar, afirma că la un moment dat, din cauza aplecării sultanului către perversiuni, s-a dat sfoară în ţară pentru a-i fi găsită o femeie neobişnuită.

„Odată a văzut organul genital al unei vaci sălbatice. Târât de pofta brutală, a cerut sä i se facă din aur un model la fel, Şi l-a trimis în tot imperiul ca poruncă sà i se caute o muiere, la fel cu vaca, care să-i servească poftelor lui. În cele din urmă a găsit una pe plac şi şi-a făcut-o concubină. Îşi făcuse o colecţiune mare de picturi, cari reprezentau diferite feluri de raporturi sexuale, şi totuşi inventa poziţii noi, necunoscute încă", scria Dimitrie Cantemir în „Istoria Imperiului Otoman". 

Sultanul îşi dedicase viaţa desfrâurilor 

Dimitrie Cantemir relata despre faptul că sultanul îşi dedicase viaţa desfrâurilor. În fiecare săptămână, îi era adusă o virgină pentru a fi defloarată. „Ibrahim era dedat voluptäţii. Se zice că toată viaţa şi-o petrecea în plăceri senzuale. Şi când natura stoarsă nu-l mai ajuta recurgea la băuturi iritante şi alte mijloace ca să-şi reînoiască puterile pentru plăcerile venerice. Toate Vinerile, ceiace la Turci e Sâmbăta, le consacra zeiţei Venus. Punea pe Marele Vizir sau alt slujbaş înalt să-i aducă câte o virgină frumoasă imbrăcată în cele mai elegante haine.

Pereţii camerei lui de dormit erau de jur împrejur cu oglinzi, să se poată vedea singur în diferitele poziţii ale actului său brutal. Pernele lui sunt umplute cu fulgii cei mai fini ca patul destinat pleicerei lui împărăteşti sà fie cu atât mai preţios. În grădina Palatului, numită Ghassi, aduna de multe ori toate concubinele lui, le făcea sä se desbrace cu totul şi se desbrăca şi el în pielea goală, necheza ca armăsarii şi se arunca între ele; acestea, la porunca lui, trebuiau să se apere cu mâinele, cu picioarele, până când răpea pe una ori alta şi o siluia"¸ scria Dimitrie Cantemir, în „Istoria Imperiului Otoman".

Ce traume din copilărie avea sultanul 

Istoricii susţineau că acesta suferea de multe ori de dureri crunte de cap şi atacuri de slăbiciune fizică, afecţiuni cauzate de traumele suferite în tinereţe, când şi-a văzut cei patru fraţi executaţi de tatăl său. Din moment ce el a fost singurul supravieţuitor de sex masculin al dinastiei otomane, Ibrahim a fost încurajat de mama să îi fie distrasă atenţia cu fete din harem. 

Mai multe