Suma colosală pentru care se vinde vila în care a locuit adevărata Mona Lisa! Casa arată spectaculos

23 iulie 2024 14:09   Fapt divers
Ultima actualizare:

Moșia adevăratei „Mona Lisa”, cunoscută sub numele Villa Antinori di Monte Aguglioni, a fost scoasă la vânzare. Proprietatea rurală florentină se află în apropiere de Florența, Italia. Casa în sine are 2.800 de metri pătrați și arată spectaculos, atât la exterior cât și la interior.

Vila de culoare galbenă are 14 dormitoare și 15 băi. Clădirea a aparținut familiei lui Francesco del Giocondo, soțul Lisei del Giocondo, cunoscută mai degrabă drept „Mona Lisa”, femeia pictată de Leonardo da Vinci în urmă cu 500 de ani, conform Sotheby’s International. Pictura a fost realizată între 1502-1503. Este poate cea mai faimoasă din lume și se află la Muzeul Luvru. Vila se vinde pentru 20 de milioane de dolari.

A fost renovată de mai multe ori

Proprietatea remarcabilă în care a locuit „Mona Lisa” cea reală este formată din vila principală și numeroase structuri suplimentare, inclusiv o casă pentru servitori, clădiri pentru uz agricol, o capelă privată, o piscină și un teren de tenis. A fost construită în jurul anului 1300, iar în 1498 a fost declarată ca făcând parte din averea familiei Giocondo, ai cărei membri erau comercianți de mătase și textile. 

Pe parcurs, vila a trecut în proprietatea familiei Antinori, devenind cunoscută până în zilele noastre sub numele de Villa Antinori di Monte Aguglioni. Casa are dormitoare uimitoare, pictate specific epocii. Holul de la intrare este spectaculos, dar conacul mai dispune și de o sală de mese generoasă, o bibliotecă, o sală de sport și alte cinci saloane. Are și apartamente dedicate servitorilor, un lift, o terasă la etajul al doilea, și o verandă din fier forjat la parter.

A fost renovată de-a lungul secolelor, însă spiritul ei a rămas același. Picturile trădează epoca din care face parte, dar capela privată, care are un plan poligonal, este un element specific pentru arhitectura religioasă din secolul al XVII-lea, fiind un rezultat al renovărilor ulterioare. În prezent, proprietatea aparține unei familii de industriași florentini, care au scos-o la vânzare prin intermediul firmei de imobiliare Sotheby’s.

Mai multe