Țara vizitată de mulți români care ascunde un mare secret. Aici s-a schimbat istoria și s-ar afla, de fapt, trupul neînsuflețit al „părintelui" Americii
Cristofor Columb, faimosul explorator spaniol, a descoperit în decembrie 1492 insula „Hispaniola”, în 1493 formându-se acolo prima colonie a „Lumii Noi”. Pe insula din America de Nord sunt ocupate în zilele noastre două treimi de Republica Dominicană și o treime o deține statul Haiti.
Deși Cristofor Columb a fost cel care a făcut descoperirea, nu s-a putut bucura foarte mult de liniștea și frumusețea locului, întrucât coloniștii săi au compromis relația cu băștinașii Arawak (sau Taino). Ulterior, au urmat intrigi la Curtea Spaniei, arestarea, încătușarea și, într-un final, reabilitarea fraților Cristofor și Bartolomeu (primul guvernator) prin simbolica și delicata atingere a reginei Isabela.
Cristofor Columb a descoperit „Lumea Nouă”
Cristofor Columb a fost un explorator spaniol (de origine italiană) care a pornit, la data de 3 august 1492 din orașul Palos de la Frontera (aflat în sudul Spaniei) și care a debarcat la data de 12 octombrie 1492 în Insula Guanahani (Bahamas din zilele noastre).
La data de 6 decembrie, în anul 1942, Columb a fost cucerit de frumusețea unor peisaje asemănătoare celor din Spania. Insula a numit-o La Española (Spaniola), apoi a fost latinizată în Hispaniola.
Unde se află, de fapt, trupul lui Cristofor Columb?
Cristofor Columb și-a găsit sfârșitul la vârsta de 55 de ani. S-a stins din viață în anul 1506, din cauza unei afecțiuni cardice reumatice. Ultimele cuvinte ale exploratorului au fost: „Doamne, în mâinile Tale încredințez duhul meu!”.
Nici când și-a dat duhul nu a găsit liniștea, întrucât corpul lui a tot fost mutat: de la Valladolid la Sevilla, transferate la Santo Domingo, prima capitală a „Lumii Noi” pe care el însuși a întemeiat-o, apoi duse la Havana, înainte de a reveni la Sevilla, în 1899.
Există anumite voci care susțin faptul că osemintele „părintelui Americii” n-ar fi ajuns niciodată de la Santo Domingo (Republica Dominicană) la Havana (Cuba), și s-ar afla pe insula din Marea Caraibilor, conform historia.ro.
Ce trebuie să știi despre Republica Dominicană
Republica Dominicană este o țară insulară din America de Nord, aflată în nordul Mării Caraibelor. Ea ocupă două treimi din insula Hispañola, a doua insulă ca mărime din Arhipelagul Antilelor Mari (o treime este ocupată de St. Martin). Se învecinează cu Haiti la vest, cu Insulele Turks și Caicos la nord, cu Marea Caraibelor la sud, cu Puerto Rico la est și cu Jamaica și Cuba la vest.
Republica Dominicană se întinde pe o suprafață totală de 48.671 km², fiind cam la fel de mare ca Slovacia și Estonia, sau cât statele americane Vermont și New Hampshire la un loc.
Limba oficială este spaniola, iar conform NationsOnline.org, aproximativ 68% dintre cetățeni sunt de regilie catolică.
După ce a fost descoperită de Cristofor Columb, Republica Dominicană a devenit primul teritoriu din America locuit de europeni.
În anul 1496, Batholomeu Columb, fratele mai mic al lui Cristofor, a pus bazele orașului Santo Domingo, fiind astfel prima așezare permanentă a Europei de Vest în „Lumea Nouă”.