#Eurovision

Țările favorite la Eurovision 2023 potrivit site-urilor de pariuri

3 februarie 2023 10:27   Fapt divers
Ultima actualizare:

După ce anul trecut Ucraina a câștigat Eurovision Song Contest, anul acesta se pare că este cap de afiș în topul țărilor favorite. Cel puțin acestea sunt predicțiile caselor de pariuri, conform cărora Ucraina are cele mai mari șanse să ridice și anul acesta trofeul. 

Imediat, pe locul doi, se află două țări nordice, Suedia și Finlanda. Concurența este însă strânsă și între celelalte țări, însă cotele se schimbă de la o zi la alta. Pe ce loc se află România și care sunt șansele să câștige cea de-a 67-a ediție a concursului Eurovision aflați mai jos.

Citește și: Eurovision Romania 2023. Lista completă cu melodiile care vor participa la concurs anul acesta

Hadeți să vedem șansele de câștig, precum și cotele avute de primele 10 țări pe site-urile de pariuri: Ucraina - 14% (cotă -5), Suedia - 10% (cotă - 6.5), Finlanda - 7 % (cotă - 10), Italia - 6% (cotă - 12), Cehia - 6% (cotă - 15), Marea Britanie - 5% (cotă - 13), Franța - 4% (cotă - 17), Olanda - 3% (cotă - 17),  Australia - 3% (cotă - 21) și Spania - 3% (cotă - 26). Deși cotele sunt în continuă schimbare, țările fruntașe par să își mențină pozițiile în mod ferm.

Din păcate, casele de pariuri au clasat țara noastră pe locul 36, penultimul loc, cu o șansă de câștig de 1% și o cotă de 151. Astfel, pe ultimul loc se află Albania, cu șansa de sub 1% (cotă - 201), iar Malta se află în fața noastră cu o șansă de câștig de 1% (cotă - 151).

Vezi și: Eurovision 2023, cu un pas mai aproape! Ei sunt finaliştilor Selecţiei Naţionale din România

Cine va ajunge să reprezinte România la Eurovision 2023

Concret, răspunsul îl primim în data de 11 februarie prin votul exclusiv al telespectatorilor, dar totuși la casele de pariuri au pus la dispoziție cotele.

Astfel, una dintre marile case de pariuri de la noi din țară consideră că Aledaida cu melodia “Bla Bla Bla” este favorită să reprezinte țara noastră la Liverpool cu o cotă de 2.00. Pe numele ei real Adela Purcel spune că prin piesa sa încearcă să transmită o energie pozitivă, dar și încredere de sine. Imediat în clasament o urmează Amia cu piesa "Puppets", și apoi artistul Andrei Duțu cu "Statues".

Mai vezi și: A fost anunțat orașul care va găzdui Eurovision 2023: «Capitala de necontestat a muzicii pop»

Totuși, după cum am spus, telespectatorii sunt cei care votează cine ne va reprezenta, așa că și cei care nu se bucură de cote bune, ca de exemplu, Ocean Drive sau JaxMan, au toate șansele să ne reprezinte, asta desigur, dacă performanța lor pe scenă va reuși să îi impresioneze pe cei care urmăresc concursul transmis în direct de către Televiziunea Română.

În data de 11 februarie cei 12 finaliști din Selecția Națională au șansa să convingă publicul că merită să ajungă în finala Eurovision Song Contest 2023 în cadrul unui spectacol deosebit în care vor interpreta melodiile live.

Iată și: Theodor Andrei, adolescentul care și-a propus să fie primul român care câștigă Eurovisionul

Sub sloganul "United by Music", concursul muzical este organizat anul acesta în Marea Britanie, în numele Ucrainei. Semifinalele Eurovision Song Contest sunt programate pe 9 și 11 mai, în timp ce marea finală are loc pe 13 mai. În urma tragerii la sorț din 31 ianuarie, România va urca pe scenă în cea de-a doua semifinală alături de: Armenia, Cipru, Danemarca, Belgia, Islanda, Grecia, Estonia, Albania, Australia, Austria, Lituania, San Marino, Slovenia, Georgia și Polonia.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe