A fost anunțat orașul care va găzdui Eurovision 2023: «Capitala de necontestat a muzicii pop»

#Eurovision
Ultima actualizare:

Orașul gazdă din Marea Britanie, unde se va desfășura ediția Eurovision 2023, a fost în sfârșit anunțat. Deși trupa din Ucraina, Kalush Orchestra, a câștigat concursul, ediția de anul viitor se va desfășura în Anglia, în contextul războiului declanșat de Rusia.

A fost anunțat orașul care va găzdui Eurovision 2023 (foto Shutterstock)
A fost anunțat orașul care va găzdui Eurovision 2023 (foto Shutterstock)

Concursul Eurovision 2023 se va desfășura în orașul Liverpool, din Marea Britanie, după ce reprezentantul Regatului Unit, Sam Ryder, a ocupat locul doi, în cadrul competiției. 

Prezentatorul Graham Norton de la BBC a făcut marele anunț și a dezvăluit că show-ul Eurovision 2023 va avea loc la Liverpool Arena. 

Citește și: Marea Britanie va găzdui Eurovision 2023 în locul Ucrainei

«Împreună, vom crea ceva cu adevărat special»

Primarul din Liverpool, consilierul Roy Gladden, și-a exprimat recunoștința de a avea ocazia să găzduiască un eveniment de o asemenea amploare. 

Tim Davie, directorul general al BBC, a numit Liverpool „capitala de necontestat a muzicii pop”, afirmând: „Știu că oamenii din Liverpool vor întâmpina Europa și restul lumii, cu brațele deschise și, împreună, vom crea ceva cu adevărat special"

Hai să vezi și: Unde va fi organizat Eurovision 2023? Ucraina nu intră în discuție

Mesajul emoționant al trupei Kalush Orchestra

Membrii trupei Kalush Orchestra, care a câștigat Eurovision în 2022 pentru Ucraina, s-au declarat „foarte încântați că Eurovision Song Contest de anul viitor va avea loc la Liverpool”.

Trupa, care va susține un recital anul viitor, în cadrul Eurovision 2023, a adăugat:

„Deși suntem triști că competiția de anul viitor nu poate avea loc în patria noastră, știm că oamenii din Liverpool vor fi gazde minunate. Faptul că vom cânta în același loc în care au început Beatles va fi un moment pe care nu îl vom uita niciodată!”

Nu rata nici: Ucraina a vândut trofeul pe care l-a câștigat la Eurovision!

De când s-a confirmat că Marea Britanie va găzdui competiția de anul viitor în locul Ucrainei, au existat speculații cu privire la orașul care va fi ales.

După ce Orchestra Kalush din Ucraina a câștigat concursul din 2022, s-a decis că națiunea nu va putea găzdui din cauza războiului cu Rusia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
incendiu nunta irak jpg
grecia romani1 jpg
rosii  jpg
calendar ortodox 2021 27 septembrie sfantul ierarh antim ivireanul png
Plenul reunit al Parlamentului României cu ocazia asumării răspunderii de către guvernul de coaliție PSD - PNL a unui pachet de măsuri fiscale, în București. FOTO Inquam Photos / George Călin
bani jpg
piata victoriei INQUAM Photos Octav Ganea (1) jpg
image
actualitate.net