Unde va fi organizat Eurovision 2023? Ucraina nu intră în discuție

#Eurovision
Ultima actualizare:

Regulamentul Eurovision impune ca următorul concurs să fie organizat în țara câștigătoare. Astfel, dacă în 2022 câștigătoare a fost trupa Kalush Orchestra, din Ucraina, Eurovision 2023 ar trebui organizat în această țară.

Discuțiile și întrebările despre organizarea viitorului concurs au început să apară încă de la primele semne privind avansul și succesul Kalush Orchestra în cadrul ediției din 2022.

Nu pot exista garanții de securitate în Ucraina

Astfel, semnele de întrebare au devenit oficiale, în momentul în care trupa ucraineană a fost desemnată câștigătoare. 

Așadar, organizatorul, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune - EBU a discutat cu televiziunea națională din Ucraina, care ar trebui să organizeze ediția din 2023, și care a mai organizat alte două concursuri Eurovision, în 2005 și 2017.

Citește și: Fraudă la Eurovision 2022? Ce sancțiuni riscă România

Ca decizie finală, în concordanță cu regulile, pentru a asigura continuitatea evenimentelor, EBU va iniția discuții cu BBC, ca potențial organizator al competiției muzicale Eurovision”, se arată într-un comunicat remis vineri, 17 iunie, de Uniunea Europeană de Radio și Televiziune.

Eurovision 2023, în Marea Britanie?

Marea Britanie ar putea fi, în funcție de evoluția discuțiilor, gazda Eurovision 2023. Evident, invazia rusească din Ucraina  reprezintă principalul motiv pentru care EBU nu va organiza Eurovision în țara câștigătoare.

Respectarea tradiției, prin organizarea Eurovision 2023 în țara răvășită de atacuri și bombardamente ar putea prezenta riscuri de securitate pentru toți cei implicați.

În urma analizelor obiective, responsabilii noști au ajuns, cu un profund regret, la concluzia că, din cauza circumstanțelor actuale , securitatea și garanțiile operaționale și logistice care trebuie puse la dispoziție nu pot fi asigurate de organizatorul ucrainean.

Dorim să mulțumim echipei din Ucraina pentru cooperarea și implicarea lor necondiționată în dezbaterea tuturor scenariilor, în perioada de după finala câștigată de Kalush Orchestra, pe 14 mai, la Torino. Spre tristețea și dezamăgirea tuturor, ediția de anul viitor nu va putea fi organizată în Ucraina”, se mai arată în comunicatul EBU.

Citește și: Cine sunt stiliștii români care au creat look-urile concurenților la Eurovision

Totuși, organizatorul a pus accent pe un detaliu. EBU a promis că indiferent de țara gazdă stabilită, următoarea ediție va evidenția faptul că Ucraina a câștigat concursul precedent.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net