Ministrul culturii din Ucraina, reac╚Ťie furibund─â: ÔÇ×Este foarte ru╚ÖinosÔÇŁ

Ministrul ucrainean al culturii, Oleksandr Tkacenko, a avut o reac╚Ťie nea╚Öteptat─â, la scurt timp dup─â ce Ucraina a fost ├«ncoronat─â c├ó╚Ötig─âtoarea concursului Eurovision 2022. Politicianul consider─â c─â juriul a f─âcut o mare nedreptate la adresa statelor care au ajutat ╚Ťara ├«n timpul r─âzboiului cu Rusia. 

image
Oleksandr Tkacenko a comentat dur pe re╚Ťelele de socializare Eurovisionul! Foto: Profimedia

Oleksandr Tkacenko nu s-a putut ab╚Ťine ╚Öi a postat o serie de declara╚Ťii furibunde pe re╚Ťelele de socializare, dup─â ce Ucraina a c├ó╚Ötigat Eurovision. Mai multe ╚Ť─âri au exprimat nemul╚Ťumiri in cazul juriz─ârii, ├«ns─â pu╚Ťini s-ar fi a╚Öteptat ca statul care a c├ó╚Ötigat edi╚Ťia de anul acesta s─â sesizeze acelea╚Öi controverse.

Fiecare ╚Ťar─â participant─â (n.r.- statele europene ╚Öi Australia) a trimis un grup de speciali╚Öti pentru a juriza presta╚Ťia arti╚Ötilor prezen╚Ťi la Eurovision. ├Än mod evident, printre acestea se num─âr─â ╚Öi Ucraina. 

Cite╚Öte ╚Öi: Zelenski, mesaj dup─â victoria Ucrainei la Eurovision

Ministrul culturii din Ucraina transmite c─â jurizarea nu a fost corect─â, mai ales fa╚Ť─â de Lituania ╚Öi Polonia. Cele dou─â state nu au primit niciun punct din partea jura╚Ťilor ucraineni, iar oficialul de la Kiev consider─â acest gest ru╚Öinos, mai ales c─â lituanienii ╚Öi polonezii nu ╚Öi-au ar─âtat sus╚Ťinerea fa╚Ť─â de Ucraina doar la Eurovision, oferind cele 12 puncte, ci ╚Öi ├«n r─âzboiul cu Rusia care se desf─â╚Öoar─â de mai bine de dou─â luni. 

Ministrul culturii din Ucraina, Oleksandr Tkacenko, reac╚Ťie dur─â la adresa juriului de la Eurovision 

Statele din Europa au votat pentru Ucraina, iar arti╚Ötii din Kalush Orchestra au ajuns astfel c├ó╚Ötig─âtorii competi╚Ťiei ╚Öi au dus trofeul acas─â. Oleksandr Tkacenko a fost nemul╚Ťumit de faptul c─â oficialii trimi╚Öi la Eurovision nu au votat statele care au contribuit la victoria Ucrainei, oferind ├«n schimb punctaj maxim Marii Britanii. 

 ÔÇ×Vreau s─â m─â adresez celor mai apropia╚Ťi prieteni ai no╚Ötri din Europa, Polonia ╚Öi Lituania, ╚Öi s─â ├«mi exprim pozi╚Ťia personal─â cu privire la evaluarea pe care juriul din Ucraina a dat-o Poloniei ╚Öi Lituaniei. Aceast─â evaluare nu reflect─â ├«n niciun fel atitudinea noastr─â real─â fa╚Ť─â de voi, cei mai apropia╚Ťi prieteni ai no╚Ötri din Europa.ÔÇŁ, a scris ministrul culturii din Ucraina, pe Facebook.

Oleksandr Tkacenko: ÔÇ×Concursul nu este politicÔÇŁ

ÔÇ×Da, britanicii au fost cool ╚Öi au ie╚Öit pe locul doi. Dar s─â dai polonezilor ╚Öi lituanienilor 0 puncte este foarte ru╚Öinos. Poporul ucrainean v-a acordat 12 puncte! Sprijinul vostru pentru Ucraina este de nepre╚Ťuit. Recuno╚Ötin╚Ťa ╚Öi afec╚Ťiunea noastr─â fa╚Ť─â de voi este aceea╚Öi.

Concursul nu este politic, nu este vorba de politic─â ÔÇô este vorba de prietenie, de valori comune, de un sprijin cuprinz─âtor ├«n toate sferele. ╚śi sper ca a╚Öa s─â fie pentru mul╚Ťi, mul╚Ťi, mul╚Ťi ani de acum ├«ncolo. Dragi na╚Ťiuni polonez─â ╚Öi lituanian─â, v─â suntem at├ót de recunosc─âtori, victoria noastr─â este comun─â: at├ót la Eurovision, c├ót ╚Öi ├«nfr├óngerea inamicului.ÔÇŁ, a mai transmis oficialul de la Kiev. 

Edi╚Ťia din acest an a concursului Eurovision s-a ├«ncheiat cu un scandal de propor╚Ťii, iscat chiar de organizatori. EBU a anun╚Ťat c─â juriile din ╚Öase ╚Ť─âri vor fi descalificate, c─âci s-au observat anumite ÔÇ×nereguliÔÇŁ, Rom├ónia fiind inclus─â pe ÔÇ×lista neagr─âÔÇŁ.

Totodată, după ce Rusia a fost exclusă din Eurovision în urma invaziei Ucrainei, gazdele din Italia au sesizat o tentativă de atacuri cibernetice, înfăptuite de o grupare de hackeri pro-ruși.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
andrei balan webp
anca pandrea 1 jpeg
image png
Katie Washbourne jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula