Ministrul culturii din Ucraina, reacție furibundă: „Este foarte rușinos”

Ultima actualizare:

Ministrul ucrainean al culturii, Oleksandr Tkacenko, a avut o reacție neașteptată, la scurt timp după ce Ucraina a fost încoronată câștigătoarea concursului Eurovision 2022. Politicianul consideră că juriul a făcut o mare nedreptate la adresa statelor care au ajutat țara în timpul războiului cu Rusia. 

Oleksandr Tkacenko a comentat dur pe rețelele de socializare Eurovisionul! Foto: Profimedia
Oleksandr Tkacenko a comentat dur pe rețelele de socializare Eurovisionul! Foto: Profimedia

Oleksandr Tkacenko nu s-a putut abține și a postat o serie de declarații furibunde pe rețelele de socializare, după ce Ucraina a câștigat Eurovision. Mai multe țări au exprimat nemulțumiri in cazul jurizării, însă puțini s-ar fi așteptat ca statul care a câștigat ediția de anul acesta să sesizeze aceleași controverse.

Fiecare țară participantă (n.r.- statele europene și Australia) a trimis un grup de specialiști pentru a juriza prestația artiștilor prezenți la Eurovision. În mod evident, printre acestea se numără și Ucraina. 

Citește și: Zelenski, mesaj după victoria Ucrainei la Eurovision

Ministrul culturii din Ucraina transmite că jurizarea nu a fost corectă, mai ales față de Lituania și Polonia. Cele două state nu au primit niciun punct din partea juraților ucraineni, iar oficialul de la Kiev consideră acest gest rușinos, mai ales că lituanienii și polonezii nu și-au arătat susținerea față de Ucraina doar la Eurovision, oferind cele 12 puncte, ci și în războiul cu Rusia care se desfășoară de mai bine de două luni. 

Ministrul culturii din Ucraina, Oleksandr Tkacenko, reacție dură la adresa juriului de la Eurovision 

Statele din Europa au votat pentru Ucraina, iar artiștii din Kalush Orchestra au ajuns astfel câștigătorii competiției și au dus trofeul acasă. Oleksandr Tkacenko a fost nemulțumit de faptul că oficialii trimiși la Eurovision nu au votat statele care au contribuit la victoria Ucrainei, oferind în schimb punctaj maxim Marii Britanii. 

 „Vreau să mă adresez celor mai apropiați prieteni ai noștri din Europa, Polonia și Lituania, și să îmi exprim poziția personală cu privire la evaluarea pe care juriul din Ucraina a dat-o Poloniei și Lituaniei. Această evaluare nu reflectă în niciun fel atitudinea noastră reală față de voi, cei mai apropiați prieteni ai noștri din Europa.”, a scris ministrul culturii din Ucraina, pe Facebook.

Oleksandr Tkacenko: „Concursul nu este politic”

„Da, britanicii au fost cool și au ieșit pe locul doi. Dar să dai polonezilor și lituanienilor 0 puncte este foarte rușinos. Poporul ucrainean v-a acordat 12 puncte! Sprijinul vostru pentru Ucraina este de neprețuit. Recunoștința și afecțiunea noastră față de voi este aceeași.

Concursul nu este politic, nu este vorba de politică – este vorba de prietenie, de valori comune, de un sprijin cuprinzător în toate sferele. Și sper ca așa să fie pentru mulți, mulți, mulți ani de acum încolo. Dragi națiuni poloneză și lituaniană, vă suntem atât de recunoscători, victoria noastră este comună: atât la Eurovision, cât și înfrângerea inamicului.”, a mai transmis oficialul de la Kiev. 

Ediția din acest an a concursului Eurovision s-a încheiat cu un scandal de proporții, iscat chiar de organizatori. EBU a anunțat că juriile din șase țări vor fi descalificate, căci s-au observat anumite „nereguli”, România fiind inclusă pe „lista neagră”.

Totodată, după ce Rusia a fost exclusă din Eurovision în urma invaziei Ucrainei, gazdele din Italia au sesizat o tentativă de atacuri cibernetice, înfăptuite de o grupare de hackeri pro-ruși.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net