Pentru cine a fost scrisă melodia câștigătoare de la Eurovision? Piesa a devenit imnul soldaților din Ucraina

Ultima actualizare:

Piesa care a câștigat trofeul Eurovision 2022 a devenit imnul soldaților din Ucraina, la doar 24 de ore după încheierea concursului de la Torino. Solistul trupei Kalush Orchestra a explicat pentru cine au fost scrise, inițial, versurile melodiei.

Ucraina a câștigat concursul Eurovision. Foto: colaj Twitter/Eurovision song contest
Ucraina a câștigat concursul Eurovision. Foto: colaj Twitter/Eurovision song contest

Deși nu există niciun cuvânt despre război în versurile melodiei „Ștefania”, piesa a devenit o adevarată inspirație pentru soldații ucraineni.  Într-un videoclip emoționant postat pe canalul de YouTube al Gărzii Naționale, mai mulți militari interpretează admirabil melodia câștigătoare de la Eurovision 2022.

„Băieți, sunteți cool! Ucraina a câștigat Eurovision Song Contest, noi vom câștiga războiul!”, au transmis soldații, care i-au felicitat pentru victorie pe membri trupei Kalush Orchestra.

Pentru cine au fost scrise versurile melodiei câștigătoare de la Eurovision?

Solistul formației a explicat că piesa a fost dedicată inițial mamei sale, iar ulterior melodia a căpătat semnificații noi atunci când a început conflictul din Ucraina. De altfel, versurile piesei câștigătoare de la Eurovison vorbesc despre cea care i-a dat viață lui Ole, dar și curaj să înfrunte orice obstacol.

„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, cântecul a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în versuri, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu Mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru!”, a transmis liderul trupei, Oleh Psiuk, pe YouTube, scrie Libertatea.

Videoclipul oficial al piesei câștigătoare de la Eurovision a fost filmat printre ruinele războiului din Ucraina

Trebuie precizat că asocierea melodiei cu războiul devine oarecum normală după ce videoclipul oficial al piesei „Stefania” a fost filmat printre ruinele din Bucha, Irpin, Hostomel și Borodianka. Lansarea clipului emoționant a avut loc la doar câteva ore după ce piesa a câștigat concursul din Italia.

Trupa Kalush Orchestra a ridicat trofeul la ediția din acest an la Eurovision. Melodia „Stefania” a primit din partea publicului 439 de puncte şi un total de 631 de puncte. România s-a clasat pe locul 18, cu 64 de puncte, iar Republica Moldova a încheiat concursul pe locul 7, cu 253 de puncte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net