Pentru cine a fost scris─â melodia c├ó╚Ötig─âtoare de la Eurovision? Piesa a devenit imnul solda╚Ťilor din Ucraina

Piesa care a c├ó╚Ötigat trofeul Eurovision 2022 a devenit imnul solda╚Ťilor din Ucraina, la doar 24 de ore dup─â ├«ncheierea concursului de la Torino. Solistul trupei Kalush Orchestra a explicat pentru cine au fost scrise, ini╚Ťial, versurile melodiei.

image
Ucraina a câștigat concursul Eurovision. Foto: colaj Twitter/Eurovision song contest

De╚Öi nu exist─â niciun cuv├ónt despre r─âzboi ├«n versurile melodiei ÔÇ×╚śtefaniaÔÇŁ, piesa a devenit o adevarat─â inspira╚Ťie pentru solda╚Ťii ucraineni.  ├Äntr-un videoclip emo╚Ťionant postat pe canalul de YouTube al G─ârzii Na╚Ťionale, mai mul╚Ťi militari interpreteaz─â admirabil melodia c├ó╚Ötig─âtoare de la Eurovision 2022.

ÔÇ×B─âie╚Ťi, sunte╚Ťi cool! Ucraina a c├ó╚Ötigat Eurovision Song Contest, noi vom c├ó╚Ötiga r─âzboiul!ÔÇŁ, au transmis solda╚Ťii, care i-au felicitat pentru victorie pe membri trupei Kalush Orchestra.

Pentru cine au fost scrise versurile melodiei câștigătoare de la Eurovision?

Solistul forma╚Ťiei a explicat c─â piesa a fost dedicat─â ini╚Ťial mamei sale, iar ulterior melodia a c─âp─âtat semnifica╚Ťii noi atunci c├ónd a ├«nceput conflictul din Ucraina. De altfel, versurile piesei c├ó╚Ötig─âtoare de la Eurovison vorbesc despre cea care i-a dat via╚Ť─â lui Ole, dar ╚Öi curaj s─â ├«nfrunte orice obstacol.

ÔÇ×Am dedicat c├óndva acest c├óntec mamei mele, iar c├ónd a izbucnit r─âzboiul, c├óntecul a c─âp─âtat o mul╚Ťime de semnifica╚Ťii noi. De╚Öi nu exist─â niciun cuv├ónt despre r─âzboi ├«n versuri, mul╚Ťi oameni au ├«nceput s─â asocieze c├óntecul cu Mama Ucraina. Mai mult, societatea a ├«nceput s─â ├«l numeasc─â imnul r─âzboiului nostru!ÔÇŁ, a transmis liderul trupei, Oleh Psiuk, pe YouTube, scrie Libertatea.

Videoclipul oficial al piesei câștigătoare de la Eurovision a fost filmat printre ruinele războiului din Ucraina

Trebuie precizat c─â asocierea melodiei cu r─âzboiul devine oarecum normal─â dup─â ce videoclipul oficial al piesei ÔÇ×StefaniaÔÇŁ a fost filmat printre ruinele din Bucha, Irpin, Hostomel ╚Öi Borodianka. Lansarea clipului emo╚Ťionant a avut loc la doar c├óteva ore dup─â ce piesa a c├ó╚Ötigat concursul din Italia.

Trupa Kalush Orchestra a ridicat trofeul la edi╚Ťia din acest an la Eurovision. Melodia ÔÇ×StefaniaÔÇŁ a primit din partea publicului 439 de puncte ┼či un total de 631 de puncte. Rom├ónia s-a clasat pe locul 18, cu 64 de puncte, iar Republica Moldova a ├«ncheiat concursul pe locul 7, cu 253 de puncte.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

dani otil gabriela prisacariu
Romani┼úa Iovan ┼či Iulian Gogan jpeg
romanca rechin 1 png
FotoJet (5) jpg
FotoJet jpg
andreea banica
romanca rechin 2 png
printul harry profimedia 0685156749 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
iolanda anamaria babau jpg
calendar ortodox 2021 9 iulie sfantul sfintit mucenic pangratie episcopul taorminei png
whatsapp down 799948 jpeg
FotoJet (5) jpg
Regina Elizabeta la nunta fiului s─âu Charles cu Camilla Parker Bowles 2005. Foto Gettyimages
romanca rechin 2 png