Marea Britanie va găzdui Eurovision 2023 în locul Ucrainei

#Eurovision
Ultima actualizare:

Eurovision 2023 nu se va desfășura în Ucraiana, țara care a câștigat concursul anul acesta. Anunțul a fost făcut de către Uniunea Europeană a Radiodifuzorilor. Conform comunicatului, locul desfășurării competiției va fi mutat în Marea Britanie din cauza războiului care pare unul nesfârșit între Ucraina și Rusia.

Marea Britanie va găzdui Eurovision 2023 în locul Ucrainei
Marea Britanie va găzdui Eurovision 2023 în locul Ucrainei

În mod tradiţional, ţara câştigătoare de la Eurovision este cea care organizează următoarea ediţie a concursului. Ținând cont că Ucraina, țara câștigătoare anul acesta este puternic afectată de război și de urmările economice ale acestuia, organizatorii Eurovision au decis să ofere Marii Britanii rolul de gazdă a ediției din anul 2023. 

Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) și BBC au plăcerea să confirme că Eurovision Song Contest 2023 va fi găzduit în Regatul Unit în numele radiodifuzorului câștigător din acest an, UA:PBC din Ucraina, se arată în comunicatul emis de către Eurovision. 

Citește și: Fraudă la Eurovision! Ce sancțiuni riscă România

Eurovision 2022 a generat revolta generală 

Ediția din anul acesta a fost marcată de dispute. Multora li s-a părut că Ucraina nu ar fi meritat să câștige competiția și au fost de părere că premiul cel mare i-a fost oferit din alte considerente, nu ca recunoaștere a meritelor muzicale. Trupa care a câștigat Eurovisionul a decis să scoată la licitație trofeul obținut pentru a dona banii obținuți armatei Ucrainei. 

Votul României, dar și a altor cinci țări a fost anulat, iar punctajul a fost oferit de către un agregator special. În aceste condiții, revolta a atins cote maxime, iar șeful TVR, Dan Turturică a reacționat cât se poate de dur! El este de părere că România nu ar mai trebui să participe la Eurovision o perioadă bună de timp, în semn de protest. 

„Este şocantă lipsa de respect cu care EBU a tratat televiziunile publice din România, Polonia, San Marino, Muntenegru, Georgia şi Azerbaijan.Eu, personal, voi susţine în organismele de conducere ale TVR să nu mai participăm la Eurovision şi să studiem varianta de a da în judecată EBU şi a cere daune pentru prejudiciile de imagine pe care ni le-a adus“, a scris Turturică.

Vezi și: Mihai Trăistariu, reacție dură după finala Eurovision 2022

Câștigătorii Eurovision 2022 au vândut trofeul câștigat 

Trupa Kalush Orchestra a câștigat cea de-a 66-a ediție a Concursului Muzical Eurovision cu interpretarea melodiei „Ștefania". Membrii formației au decis să vândă trofeul Eurovision la licitație și să folosească banii obținuți pentru a sprijini armata ucraineană.  

Trofeul a fost scos la licitație, iar cei care l-au revendicat au scos din conturi nu mai puțin de 900.000 de dolari americani. Banii obținuți de către trupă au fost donați în totalitate armatei ucrainene și folosiți pentru cumpărarea a trei drone. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nicoleta Gherasimoae romanca Germania FOTO captura video Tik Tok webp
image
image
image
image
image
image
injunghiat pixabay jpg
cel mai tanar pictor jpg
cirese jpg
jucarii jucarie adobestock jpg
craiova istock jpg
airbus a350 qatar airways
calculator-taxe-formular-anaf-fisc-impozit
shutterstock 1493322635 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net