Eurovision 2022, momente surprinz─âtoare! Mesajul emo╚Ťionant al Ucrainei

10 mai 2022

Mult a╚Öteptatul concurs muzical Eurovision 2022 a ajuns la cea de-a 66 edi╚Ťie, care promite s─â livreze mult─â emo╚Ťie ╚Öi momente de neuitat! Prima semifinal─â a show-ului a ajuns pe micile ecrane ├«n seara de mar╚Ťi, 10 mai. Competi╚Ťia, organizat─â ├«n acest an la Torino, i-a urcat pe scen─â pe cei 17 semifinali╚Öti, dintre care doar 10 vor ajunge mai departe.

eurovision ucraina PNG
Eurovision 2022, momente surprinz─âtoare Foto: Arhiv─â

Prima semifinal─â Eurovision 2022 de la Torino ├«╚Öi disput─â ├«n aceast─â sear─â c├ó╚Ötig─âtorii. Cele 17 ┼ú─âri care vor fi reprezentate pe scen─â ├«n semifinala de mar┼úi sear─â, 10 mai, sunt Albania, Letonia, Lituania, Elve┼úia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Regatul ┼ó─ârilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croa┼úia, Islanda ┼či Grecia. 

Eurovision 2022. Cum au ar─âtat momentele concuren╚Ťilor

╚Üara noastr─â nu se afl─â azi ├«n concurs, ├«ns─â putem fredona pe ritmurile vecinilor no╚Ötri din Republica Moldova, Ucraina ╚Öi Bulgaria. Dintre cele 17 ╚Ť─âri, doar 10 vor merge mai departe ├«n concurs.

Albania a spart ghea╚Ťa ╚Öi a fost prima ╚Ťar─â care ╚Öi-a prezentat momentul pe scena de la Torino. Ronela Hajati a c├óntat piesa ÔÇ×SekretÔÇŁ. 

Letonia a intrat ├«n concurs cu num─ârul 2, reprezentat─â de trupa Citi Zeni, care a c├óntat piesa ÔÇ×Eat Your Salad (M─ân├ónc─â-╚Ťi salata n.r)ÔÇŁ, care promoveaz─â, pe ritmuri dansante, grija pentru planet─â.

Lituania a adus senzualitatea pe scenă cu Monika Liu, care a purtat o rochie lungă până în pământ, sclipitoare, și a atras toate privirile. Vocea sa plină de sexualitate a fost pe măsura așteptărilor.

Urm─âtoarea participant─â a fost Elve╚Ťia, reprezentat─â de t├ón─ârul Marius Bear, care a c├óntat piesa ÔÇ×Boys Do Cry (╚śi b─âie╚Ťii pl├óng n.r)ÔÇŁ. Vocea lui p─âtrunz─âtoare, dar ╚Öi sensibil─â, a emo╚Ťionat audien╚Ťa.

Slovenia a fost reprezentat─â de o forma╚Ťie t├ón─âr─â, denumit─â LPS, care a c├óntat piesa ÔÇ×DiskoÔÇŁ.  A╚Öa cum spune ╚Öi numele melodiei, arti╚Ötii au adus pe scen─â fun-ul, dans├ónd ╚Öi c├ónt├ónd al─âturi de public.

Ucraina, considerat─â preferata de anul acesta, av├ónd ├«n vedere contextul sensibil ├«n care se afl─â, a adus pe scen─â un show total, urmat de un mesaj emo╚Ťionant. Cei de la Kalush Orchestra au c├óntat piesa ÔÇ×StefaniaÔÇŁ, care a ├«mbinat rap-ul modern cu folclorul. La final, arti╚Ötii au transmis: ÔÇ×Mul╚Ťumim tuturor c─â a╚Ťi sprijinit UcrainaÔÇŁ. 

Bulgaria a fost reprezentat─â de cei de la Intelligent Music Project's, care au urcat pe scen─â cu piesa ÔÇ×IntentionÔÇŁ. Ace╚Ötia au fost adev─ârate staruri rock ├«n timpul reprezentan╚Ťiei lor!

Olanda a avut o reprezenta╚Ťie la ├«n─âl╚Ťime, merg├ónd pe emo╚Ťie. Cei de la S10 au c├óntat piesa ÔÇ×De DiepteÔÇŁ, aduc├ónd pe scen─â un refren care-╚Ťi r─âm├óne u╚Öor ├«n minte.

Urm─âtorii au fost cei din Republica Moldova, forma╚Ťia Zdob ┼či Zdub & Advahov Brothers prezent├ónd piesa ÔÇ×Trenule┼úulÔÇŁ, care a ├«mbinat rock&roll-ul cu folclorul.

Portugalia a adus pe scen─â o reprezenta╚Ťie memorabil─â, gra╚Ťie armoniilor piesei ÔÇ×Saudade SaudadeÔÇŁ, c├óntat─â de MARO, ╚Öi a limbii lor seduc─âtoare.

  Mia Dim┼íi─ç, din Croa╚Ťia, a c├óntat piesa ÔÇ×Guilty Pleasure (Pl─âcere vinovat─â n.r)ÔÇŁ ╚Öi a atras aten╚Ťia cu rochia ei ciclamen, cu o cr─âp─âtur─â ├«n lateral, pentru a intra complet ├«n filmul piesei.

Cei de la Reddi au f─âcut show total pe scena Eurovisionului, reprezent├ónd Danemarca cu piesa al c─ârei nume descrie perfet presta╚Ťia lor, denumit─â ÔÇ×The ShowÔÇŁ.

  LUM!X ╚Öi Pia Maria au c├óntat piesa ÔÇ×HaloÔÇŁ, reprezent├ónd Austria ├«n competi╚Ťia muzical─â de la Torino. Decorul ales le-a furat ochii spectatorilor, scena fiind atent amenajat─â pentru presta╚Ťie.

Islanda a fost reprezentat─â ├«n concurs de Systur, cu melodia ÔÇ×Me├░ H├Žkkandi S├│lÔÇŁ, o reprezenta╚Ťie calm─â, care a adus ÔÇ×lini╚ÖteaÔÇŁ pe scen─â, precum o balad─â.

Grecia a avut-o drept reprezentant─â pe Amanda Georgiadi Tenfjord, care a c├óntat piesa ÔÇ×Die Together (Murim ├«mpreun─â n.r)ÔÇŁ, aduc├ónd emo╚Ťia pe scen─â prin intermediul momentului s─âu.

Norvegia a fost reprezentat─â de forma╚Ťia Subwoofer, care a interpretat melodia ÔÇ×Give That Wolf a Banana", un c├óntec plin de energie ╚Öi veselie. Nu a lipist nici coregrafia inedit─â. Membrii forma╚Ťiei au urcat pe scen─â ├«mbr─âca╚Ťi ├«n costume ╚Öi purt├ónd ├«n cap ni╚Öte m─â╚Öti haioase. 

Armenia a fost reprezentat─â de Rosa Linn, care a interpretat melodia ÔÇ×Snap". C├óntecul a fost unul sensibil, iar coregrafia nu a fost una complex─â, ├«ntreaga aten╚Ťie a publicului ╚Öi a celor din fa╚Ťa micilor televizioare fiind concentrat─â asupra interpretei. 

   Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

irina tanase 13 jpg
andre JPG
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
00032 jpg
banica vicoveanca jpeg
crbl  2 (2) jpg
salariu copy jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Screenshot 2022 05 27 211305 png
irina fodor asia express jpg
crbl  2 (2) jpg
disney plus png
about you gala jpg
netflix laptop jpg