Eurovision 2022, momente surprinzătoare! Mesajul emoționant al Ucrainei

Ultima actualizare:

Mult așteptatul concurs muzical Eurovision 2022 a ajuns la cea de-a 66 ediție, care promite să livreze multă emoție și momente de neuitat! Prima semifinală a show-ului a ajuns pe micile ecrane în seara de marți, 10 mai. Competiția, organizată în acest an la Torino, i-a urcat pe scenă pe cei 17 semifinaliști, dintre care doar 10 vor ajunge mai departe.

Eurovision 2022, momente surprinzătoare Foto: Arhivă
Eurovision 2022, momente surprinzătoare Foto: Arhivă

Prima semifinală Eurovision 2022 de la Torino își dispută în această seară câștigătorii. Cele 17 ţări care vor fi reprezentate pe scenă în semifinala de marţi seară, 10 mai, sunt Albania, Letonia, Lituania, Elveţia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina, Regatul Ţărilor de Jos, Norvegia, Portugalia, Danemarca, Armenia, Austria, Croaţia, Islanda şi Grecia. 

Eurovision 2022. Cum au arătat momentele concurenților

Țara noastră nu se află azi în concurs, însă putem fredona pe ritmurile vecinilor noștri din Republica Moldova, Ucraina și Bulgaria. Dintre cele 17 țări, doar 10 vor merge mai departe în concurs.

Albania a spart gheața și a fost prima țară care și-a prezentat momentul pe scena de la Torino. Ronela Hajati a cântat piesa „Sekret”. 

Letonia a intrat în concurs cu numărul 2, reprezentată de trupa Citi Zeni, care a cântat piesa „Eat Your Salad (Mănâncă-ți salata n.r)”, care promovează, pe ritmuri dansante, grija pentru planetă.

Lituania a adus senzualitatea pe scenă cu Monika Liu, care a purtat o rochie lungă până în pământ, sclipitoare, și a atras toate privirile. Vocea sa plină de sexualitate a fost pe măsura așteptărilor.

Următoarea participantă a fost Elveția, reprezentată de tânărul Marius Bear, care a cântat piesa „Boys Do Cry (Și băieții plâng n.r)”. Vocea lui pătrunzătoare, dar și sensibilă, a emoționat audiența.

Slovenia a fost reprezentată de o formație tânără, denumită LPS, care a cântat piesa „Disko”.  Așa cum spune și numele melodiei, artiștii au adus pe scenă fun-ul, dansând și cântând alături de public.

Ucraina, considerată preferata de anul acesta, având în vedere contextul sensibil în care se află, a adus pe scenă un show total, urmat de un mesaj emoționant. Cei de la Kalush Orchestra au cântat piesa „Stefania”, care a îmbinat rap-ul modern cu folclorul. La final, artiștii au transmis: „Mulțumim tuturor că ați sprijinit Ucraina”. 

Bulgaria a fost reprezentată de cei de la Intelligent Music Project's, care au urcat pe scenă cu piesa „Intention”. Aceștia au fost adevărate staruri rock în timpul reprezentanției lor!

Olanda a avut o reprezentație la înălțime, mergând pe emoție. Cei de la S10 au cântat piesa „De Diepte”, aducând pe scenă un refren care-ți rămâne ușor în minte.

Următorii au fost cei din Republica Moldova, formația Zdob şi Zdub & Advahov Brothers prezentând piesa „Trenuleţul”, care a îmbinat rock&roll-ul cu folclorul.

Portugalia a adus pe scenă o reprezentație memorabilă, grație armoniilor piesei „Saudade Saudade”, cântată de MARO, și a limbii lor seducătoare.

  Mia Dimšić, din Croația, a cântat piesa „Guilty Pleasure (Plăcere vinovată n.r)” și a atras atenția cu rochia ei ciclamen, cu o crăpătură în lateral, pentru a intra complet în filmul piesei.

Cei de la Reddi au făcut show total pe scena Eurovisionului, reprezentând Danemarca cu piesa al cărei nume descrie perfet prestația lor, denumită „The Show”.

  LUM!X și Pia Maria au cântat piesa „Halo”, reprezentând Austria în competiția muzicală de la Torino. Decorul ales le-a furat ochii spectatorilor, scena fiind atent amenajată pentru prestație.

Islanda a fost reprezentată în concurs de Systur, cu melodia „Með Hækkandi Sól”, o reprezentație calmă, care a adus „liniștea” pe scenă, precum o baladă.

Grecia a avut-o drept reprezentantă pe Amanda Georgiadi Tenfjord, care a cântat piesa „Die Together (Murim împreună n.r)”, aducând emoția pe scenă prin intermediul momentului său.

Norvegia a fost reprezentată de formația Subwoofer, care a interpretat melodia „Give That Wolf a Banana", un cântec plin de energie și veselie. Nu a lipist nici coregrafia inedită. Membrii formației au urcat pe scenă îmbrăcați în costume și purtând în cap niște măști haioase. 

Armenia a fost reprezentată de Rosa Linn, care a interpretat melodia „Snap". Cântecul a fost unul sensibil, iar coregrafia nu a fost una complexă, întreaga atenție a publicului și a celor din fața micilor televizioare fiind concentrată asupra interpretei. 

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
cub mihai mitoseru png
netflix pixabay png
unnamed 11 jpg
banner smiley png
cub anda adam png
buscu 1 1536x1152 jpeg
image png
Maia Morgenstern jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net