Eurovision Romania 2023. Lista completă cu melodiile care vor participa la concurs anul acesta

#Eurovision
Ultima actualizare:

Cine sunt artiștii care se luptă să ne reprezinte pe scena Eurovision Song Contest 2023. Juriul Eurovision România 2023 a ales cele 12 piese care intră în finala Selecției Naționale.  Semifinalele concursului Eurovision 2023 au fost programate în zilele 9 și 11 mai, iar finala se va desfășura pe data de 13 mai 2023. Până atunci, pe 11 februarie, Televiziunea Română a pregătit un spectacol inedit în care cele 12 melodii vor fi interpretate live. 

Juriul este compus din: Sebastian Ferenţ (Untold şi Neversea), Laura Coroianu (Emagic), Bogdan Stratulă (Urban Sunsets Radio), John Varbiu (Summer Well), Alin Vaida (Festivalul Jazz in the Park), Mihai Predescu, șeful delegaţiei României pentru Eurovision 2023 și Remus Achim, regizorul proiectului ESC 2023.

Citește și: A fost anunțat orașul care va găzdui Eurovision 2023: «Capitala de necontestat a muzicii pop»

Melodiile înscrise la Eurovision România 2023

Deiona, "Call on me"

Deiona, pe numele din buletin, Andrea-Ioana Stoica, are doar 17 ani și totuși reușește să trateze meseria de artist cu seriozitate, fapt ce reiese din motto-ul său: “De aici doar sus!”. Tânăra a fost premiată în 2018 cu Trofeul Festivalului Național „All for music” și Marele Trofeu la Festivalul „Lumini Sonore” by Ozana Barabancea. 

Andrada Popa, "No time for me"

Pentru Andrada Popa scena Eurovision nu este deloc străină. În 2008 ea a reprezentat România la Eurovision Junior Cipru, iar până la vârsta de 25 de ani a strâns peste 30 de premii și trofee la festivaluri naționale și internaționale.

Tânăra și-a demonstrat abilitățile artistice după ce a jucat în 4 sezoane din „Pariu cu Viața” și a luat parte la 3 turnee naționale alături de La La Band. Ulterior și-a continuat formarea profesională în Londra unde studiază la  Musical Theatre la London College of Music. 

Vezi și: Călin Goia, declarații uluitoare despre Eurovision „Unii intră în depresie după concurs!”

Ocean Drive, "Take you home"

Trupa este alcătuită din patru tineri originari din Baia Mare - Condor Andrei-Glad, Dunca Alin-Mihai, Dragoş David-Andrei şi Czol Laszlo. Deși fiecare dintre ei are o experiență de ani de zile în spate în domeniul muzical, ca trupă au debutat în finala Selecţiei Naţionale Eurovision cu piesa “Take You Home”, fiind prima lor creație.

Amia, "Puppet"

Sub numele de scenă "Amia", Maria-Alexia Troacă, a reușit să-și creeze un palmares impresionant pentru numai 19 ani. Tânăra a mărturisit că de mică s-a visat pe scena Eurovision, iar de-a lungul timpului a reușit să câștige Premiul I la Festivalul Naţional “Florentin Delmar” Focşani 2021, Grand Prix 2020 la Concursul Internaţional “Good Vibes” by Adina Sim.

Mai vezi și: Fraudă la Eurovision 2022? Ce sancțiuni riscă România

Andrei Duţu, "Statues"

Andrei Duțu, este din București, dar a trăit o perioadă în Londra unde a fost student și a pus bazele trupei Unknown Chapters, iar în 2021 a fost finalist în ediția a 10-a X Factor 2021. Artistul are un CV impresionant în care se regăsesc diploma First Class Honours - Creative Musicianship - Vocals – Performance la University of West London, Londra (2016 - 2019), precum și alte diplome importante.

Theodor Andrei, "D.G.T. (Off and on)"

Theodor Andrei, în vârstă de numai 19 ani este solist vocal, compozitor, textier, orchestrator şi actor. Pe scurt, tânărul se poate lăuda cu peste 200 de premii în festivalurile naționale și internaționale de muzică, cu peste 100 de melodii.

Anul trecut a primit Premiul Myosotis pentru cea mai bună creație a unui cantautor, pentru piesa "Artist" (muzica și versuri Theodor Andrei) de pe albumul "FRAGIL".  Și mai mult de atât, a reușit să ajungă până în semifinalele  primului sezon Vocea României Junior (2017) și a concurent până la faza bootcamp la X Factor România (2020). 

Steven Roho x Gabriella x Formaţia Albatros,"Lele"

Roşu Stefan Alexandru (Steven Roho), fost sportiv, dar care a avut pasiunea muzicii în inimă, a devenit interpret, compozitor şi producător, iar în 2012 s-a alăturat trupei Albatros.

Formaţia Albatros, inființată în 1990 de Lapadat Ştefan Cristian, pasionat al muzicii underground și care, alături de Melcescu Marian, instrumentist în Formaţia Albatros, și au cunoscut succesul prin melodii precum "Hai, liberare!” sau "S-a mărit armata”.

Gabriela Lazăr (Gabriella), a devenit mai nou solista trupei, dar a intrat în lumea muzicii încă de mică și a participat la mai multe turnee din țară, cât și din afară. Artista a avut șansa să cânte în deschidere pentru Rihanna la festivalul Nerversea.

Aledaida, "Bla Bla Bla"

Adela Purcel, originară din Cluj, provine dintr-o familie de lăutari în care spune că a primit o educație bună ce a poziționat-o pe un parcursc curat. Tânăra a urmat cursurile Şcolii Populare de Arte, specialitatea Canto Muzică Uşoară şi a participat la câteva concursuri la care a primit premiul I. În urmă cu doar un an artista a lansat prima ei piesă care a reulșit să strângă mai bine de 700.000 de vizualizări.

Adriana Moraru, "Faralaes"

Adriana Moraru, născută în Romania, dar plecată de 21 de ani în Spania, la vârsta de 6 ani a început să studieze solfegiul, vioara, pianul, canto clasic şi multe altele. Tânăra a reușit să aibă colaborări cu DJ sau producători de la casele de discuri precum Blanco y Nero și Kurtuva Music.

Maryliss, "Hai vino"

Maria-Eliza Avramescu a studiat canto şi a absolvit Şcoala Populară de Arte la o vârstă foarte fragedă. Artista și-a înființat o trupă, iar în 2016 a reușit să ajungă până în etapa knockout-urilor din cadrul concursului Vocea României. 

JaxMan "Bad&Cool"

Erin Dăneţ, a descoperit pasiunea pentru muzică la doar 6 ani, când s-a apucat de tobe. Ulterior a descoperit pasiunea pentru chitară, iar mai apoi, vocea. După o bună perioadă în care a trăit în Belgia alături de familie, Erin s-a întors în țară pentru a studia la Liceul de Muzică din Brașov. Tânărul de 24 a reușit să pună bazele propriului studio, Shark Records. 

Andreea D Folclor Orchestra, "Periniţa mea"

Andreea Păduraru se laudă cu o activitate impirtantă în domeniul muzical după mai multe colaborări realizate cu artiști internaționali precum Sasha Lopez, lucru ce i-a adus foarte multe premii internaționale, printre care și două discuri de aur pentru vânzările din Canada şi Japonia. După ce a ajuns la milioane de vizualizări pe Youtube, anul trecut alături de compozitorul Silviu Păduraru a pus bazele proiectului  Andreea D Folclor Orchestra.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Mette Marit, Prințesa Ingrid și Prințul Haakon, GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
euro valuta bani pixabay jpg
Candidati la alegerile prezidentiale  Foto Facebook jpg
oras romania freepik jpg
Obiective turistice Belgia webp
bancnota 20 de lei ecaterina teodoroiu. foto Inquam Photos / Octav Ganea
Cale ferată
cedru istcok jpg
bloc jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net