Călin Goia, declarații uluitoare despre Eurovision „Unii intră în depresie după concurs!”

Ultima actualizare:

Călin Goia, vocalistul trupei Voltaj, e pasăre rară pe la evenimentele mondene, însă nu stă degeaba. Așadar, artistul își propune să revină în forță cu un nou turneu național. Prezent la premiera filmului Elvis, cântărețul a atins și subiectul spinos al Eurovisionului, care i-ar fi băgat în depresie pe unii din cântăreții din România.

Călin Goia, afirmații suprinzătoare despre concursul Eurovision Sursa: Instagram
Călin Goia, afirmații suprinzătoare despre concursul Eurovision Sursa: Instagram

Călin Goia de la Voltaj a înaintat un atac subtil la adresa lui Mihai Trăistariu, cel mai înfocat fan al Eurovisionului de la noi. Vocalistul trupei Voltaj, care a reprezentat România la Eurovision în anul 2015, l-a atins indirect pe Mihai Trăistariu, atunci când a declarat că unii soliști intră în depresie la o săptămână după participarea la Eurovision, concurs menit să îi ducă „undeva cu capul în nori”. Solistul a făcut declarații incendiare, într-un interviu acordat pentru Click!

Vezi și: Vali Ionescu de la Voltaj s-a însurat! A trecut prin tragedii crunte: i-au murit două soții și fiica

Călin, nu ne-am mai văzut de 10 ani. Ce anume te-a scos acum din casă?

Elvis m-a scos! Faptul că este un film despre muzică și despre un icon al secolului XX! Îți dai seama că m-a făcut curios, asta e prima la mână. Doi la mână, în film joacă Tom Hanks, care este actorul meu preferat și care nu cred că a jucat în viața lui într-un film prost. Trei la mână, sunt un mare fan la filmului Bohemian Rapsody, care mi s-a părut o ecranizare magistrală și sunt curios dacă acest film e la nivelul ăsta, genul acela.

Iată și: Loredana Groza, decolteu abisal în noul videoclip cu Voltaj. Solista a lăsat să se vadă tot

Elvis se numără printre cântăreții tăi preferați?

Nu neapărat! Îl admir ca orice om, mișcările, outfitul, vocea lui, dar nu neapărat, din punct de vedere al compoziției și al pieselor, să mă marcheze în vreun fel. Îmi place „Love me tender”, ca piesă lentă, și restul pieselor deja seamănă între ele, dar au o energie care, de fapt, a schimbat o întreagă generație!

Ce mai face Voltaj?

Voltaj a scos o piesă săptămâna trecută. Pregătim în toamnă un turneu, sper să ne și iasă. Ne bucurăm oricum că am revenit la concertele normale, ne-am săturat de cele online, din toată perioada asta de pandemie, care ne-a blocat. Sperăm să pornim turneul ăsta național din toamnă ca să facem ceea ce ne place, adică să fim practic pe scenă.

De urmărit: Călin Goia, un tătic model: "Nu am pierdut nicio serbare a copiilor mei"

Au mai fost ceva schimbări în formula Voltaj în ultima vreme?

De 10 ani încoace, nu am făcut nici o schimbare și nici nu va fi prea curând. Pentru că ne înțelegem excelent. Este foarte greu să găsești o formulă de doi, trei sau cinci oameni care să funcționeze. E vorba și de caracter, de valori. Nu e vorba doar despre muzică, altfel poți ajunge foarte repede la discuții, certuri.

Care a fost secretul vostru timp de atâția ani?

Faptul că ne-am respectat reciproc. Cumva am avut aceeași viziune și aceleași valori și am învățat să ne acceptăm atât părțile bune, cât și pe alea proaste.

Călin Goia: „ Eurovisionul te duce cu capul în nori!”

Eurovisionul vă mai atrage?

Am fost la Eurovision în 2015. Am avut un scop acolo, acela de a prezenta cauza copiilor români rămași acasă fără părinți. Acesta a fost motivul pentru care ne-am dus acolo.

Nu neg că ne-a plăcut foarte tare și că e un profesionalism remarcabil, în spatele scenei. Cred că orice artist și-ar dori să fie pe o astfel de scenă. Ești în fața a 600 de milioane de spectatori, e un spectacol de sunet și lumină și tehnic impecabil.

Dincolo de toate bârfele și tot noroiul care se aruncă în jurul acestui festival, să ajungi să-ți reprezinți țara ta pe scena Eurovision e un lucru mare. Acum, dacă ne-am mai duce o dată, poate că am ști și mai bine ce să facem ca să urcăm și mai sus pe podium.

Acum s-a politizat foarte tare concursul ...

E adevărat și va fi întotdeauna politizat! Dar, pentru un artist e o scenă pe care merită să urci. Există și acel sindrom post Eurovision. Foarte mulți artiști care ajung acolo intră în depresie la o săptămână după concurs. Nu glumesc!

În clipa în care ajungi acolo cumva te duce cu capul în nori și, deodată, când ajungi din nou pe o scenă într-un orășel din ăsta mic, cu sunet prost, atunci realizezi unde ai fost. Mulți dintre ei, pentru care participarea la Eurovision a însemnat cea mai mare rușită a carierei lor, au acest sindrom post Eurovision.

Mihai Trăistariu, lovit de sindromul Eurovision? Sursa: Facebook
Mihai Trăistariu, lovit de sindromul Eurovision? Sursa: Facebook

Trăistariu adică?

E acest sindrom Eurovision care te duce la depresie!

De urmărit: Mihai Trăistariu: «Îmi vând și casa numai să câștig Eurovision»

Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015 cu piesa „De la capăt”, ocupând locul al 15-lea în finala care a avut loc la Viena, Austria. Cele mai bune performanţe de până acum ale României la concursul Eurovision au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner zurli png
image jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net