Test de inteligență pentru oamenii cu o minte sclipitoare. Mută un băț de chibrit pentru a rezolva ecuația
Un test de inteligență pune la încercare capacitatea oamenilor de a găsi rezolvarea la o problemă. Primele încercari de a măsura inteligenţa au apărut în secolul al 19-lea. Atunci IQ-ul s-a stabilit în funcţie de mărimea creierului. Astăzi, folosim alte metode pentru măsurarea nivelului de IQ - teste de inteligenţă. Testul de astăzi, deși poate părea simplu, pentru rezolvarea provocării ai nevoie de atenție la detalii. Printr-o singură mutare, obțineți rezolvarea corectă a ecuației 3+1 =8.
Test de inteligență
Testele de inteligență, cunoscute sub numele de coeficient de inteligență sunt concepute pentru a evalua capacitatea unei persoane de a raționa și de a rezolva probleme. Acestea măsoară abilitatea de a utiliza informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau a face predicții.
Aceste teste IQ au o istorie îndelungată, fiind create pentru prima dată în Franța, în urmă cu mai bine de un secol, cu scopul de a ajuta la identificarea elevilor care necesitau sprijin suplimentar la școală. În timpul Primului Război Mondial, SUA a folosit versiuni modificate ale acestor teste pentru a evalua calificările candidaților. Astăzi, armata continuă să utilizeze teste similare pentru a asigura că cei care intră în serviciu sunt pregătiți corespunzător.
Mutați un singur chibrit, pentru a corecta 3 + 1 = 8
Ca ecuația 3+1=8 să fie corectă, trebuie să muți bățul vertical de la semnul plus (+) și să îl muți la cifra 3. Astfel, ecuația devine corectă: 9-1=8. Felicitări celor careu au reușit să rezolve provocarea de astăzi.
Ce este IQ-ul
IQ-ul (Intelligence Quotient) reprezinta masura inteligentei umane exprimata printr-un numar rezultat in urma sustinerii unui test standardizat, raportat la varsta cronologica. Marea majoritate a oamenilor se situeaza undeva in jurul valorii de 100 (in intervalul 90 – 110), avand o inteligenta medie.
O valoare peste 120 este considerata inteligenta superioara, iar de la 130 in sus vorbim despre supradotare cognitiva. In sens invers, un IQ de 75 – 85 exprima un “intelect de limita”, in timp ce un IQ sub 70 arata existenta unui retard in functionarea cognitiva.
Desi, conform definitiei recente a inteligentei, IQ-ul nu reflecta numai dimensiunea cognitiva a inteligentei unei persoane, valoarea sa ofera o predictie destul de buna asupra performantei academice si profesionale a persoanei evaluate.