Trucurile geniale care te ajută să scapi de mirosurile neplăcute din șifonier. Acestea sunt ingredientele banale de care ai nevoie

3 august 2024 17:22   Fapt divers

Hainele care stau prea mult în dulapuri pot prinde un miros neplăcut, mai ales dacă nu sunt curățate corect. Mirosul poate fi eliminat foarte greu, astfel că există câteva metode care te vor ajuta să scapi de această problemă. Iată ce să pui în șifonier ca hainele tale să aibă un miros mereu fresh. 

Uleiuri esențiale și bicarbonatul de sodiu

Există o serie de soluții și metode, aparent banale, dar care te vor ajuta să scapi de mirosul neplăcut al hainelor ținute în dulap. Mediul static din șifoniere și dulapuri pot atrage molii, larve și acarienii, iar unele haine se pot deteriora din această cauză. De asemenea, mirosul neplăcut poate fi cauzat, uneori, de mucegaiul existent în interior, însă există și alte cauze care îl pot provoca. Ei bine, tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de această problemă, este să folosești uleiurile esențiale sau bicarbonatul de sodiu.

Uleiurile esențiale au rolul de a împrospăta rapid aerul din spațiile închise. Ia un prosop de bucătărie, după care aplică câteva picături de ulei esențial. Ulterior, hârtia se plasează într-un colț din dulap, iar efectul va apărea imediat. Dacă vă întrebați ce uleiuri ar trebui să folosiți, ei bine, cel de lavandă sau cedru sunt printre cele mai recomandate.

Dacă vorbim despre combaterea mirosurilor neplăcute cu ajutorul bicarbonatului de sodiu, tot ce trebuie să faceți este să puneți 3 linguri din acest ingredient, într-un recipient, după care să îl așezați într-un colț din șifonier. Bicarbonatul va neutraliza orice miros, iar efectul va dura până la 2 luni.

Cărbune activ și săpunuri handmade

Cărbunele activ este extrem de eficient în neutralizarea mirosurilor urâte. Pune pudra de cărbune în recipient sau pungi, după care plasează-le în dulapuri, departe de haine. Efectul său va apărea în scurt timp.

Săpunurile parfumate, în special cele create manual, pe bază de ingrediente naturale, pot face minuni în șifonierul tău. Aroma lor poate avea un efect puternic asupra hainelor și s-ar putea să nu mai renunți niciodată la acest truc. Pentru un efect instant, utilizează câteva dischete de bumbac îmbibate în parfumul tău preferat. Ulterior, plasează-le într-un borcan de sticlă și acoperă-le cu o cârpă subțire. Efectul va dura aproximativ 30 de zile.

Mai multe