Un stadion faimos din România va fi demolat. Va mai exista doar pentru câteva luni
Un cunoscut stadion din România va fi demolat în curând! Motivul îl aflăm chiar acum!
Vorbim despre Stadionul Michael Klein din Hunedoara, care va mai exista doar pentru câteva luni, întrucât urmează să fie demolat. Totuși, în locul său va fi construită o arenă noup, potrivit Adevărul.
Noul stadion din Hunedoara
Pe acest teren activează echipa Corvinul Hunedoara, din Liga a treia de fotbal, și care urmează să joace meciuri de baraj pentru a ajunge în Liga a doua. Din păcate însă, meciurile ce urmează vor fi ultimele pe acest stadionul vechi „Michael Klein”, fost Corvinul. Autoritățile spun că va fi demolat pentru a face loc unuia nou, ce va fi construit cu ajutorul fondurilor de la Compania Națională de Investiții.
„Dacă procedurile decurg fără obstacole neprevăzute, cred că în toamna acestui an ne vom putea apuca de lucrările de demolare. S-au început demersurile pentru întocmirea documentaţiei necesare licitaţiei de care e nevoie pentru întocmirea proiectului tehnic pentru demolare şi pentru execuţia efectivă lucrărilor de demolare. E un pic mai complicat decât pare, fiind vorba despre un stadion. În paralel, Compania Naţională de Investiţii va derula, la rândul său, o licitaţie pentru desemnarea proiectantului şi executantului de lucrări pentru ridicarea noului stadion”, afirma, recent, primarul Dan Bobouțanu, potrivit sursei citate.
Noul stadion hunedorean va cuprinde nu mai puțin de 10.100 de locuri, toate pe scaune, cât și spații de cazare pentru sportivi, și alte beneficii precum restaurant-cantină sau coffee-corner potrivit studiului de fezabilitate. În același timp, acesta va cuprinde și parcări subterane şi supraterane, o sală de fitness multifuncţională și instalație de nocturnă. Acesta va mai fi dotat cu tabele electronice de marcaj și ecrane-gigant și o suprafață de joc cu iarbă naturală, cu încălzire și drenaj, aceata devenind astfel o arenă clasificată în categoria 4 a UEFA.
Noua arena care va fi eligibilă pentru organizarea anumitor competiții europene va apărea în locul vechiului stadion de fotbal a cărui poveste s-a născut în anii ’50. Pe atunci a fost numit „1 Mai” în acei ani, iar construcția sa s-a întins pe o perioadă de cinci ani. Aceasta avea pe atunci o arenă de fotbal, un bazin de înot, terenuri de volei, de baschet și de tenis de câmp. Primul meci local a avut loc în 2 mai 1960, între echipa locală şi CFR Arad, la care au participat aproape 16.000 de oameni! Acesta s-a încheiat cu victoria gazdelor, cu scorul de 1 – 0, care mai apoi au ajuns în prima Ligă.