Un mare stadion din România dispare! Ce construcție va apărea pe terenul eliberat

A găzduit meciuri legendare, a văzut mărirea și decăderea marii echipe a Argeșului. Arena „Nicolae Dobrin” din Pitești urmează să fie demolată a decis vineri Guvernul Ciucă. Stadionul va aparține clubului FC Argeș și va avea peste 15.000 de locuri. Va fi parte a unui complex sportiv în valoare de 100 de milioane de euro, care ar urma să fie gata peste 3 ani. 

Noul stadion al lui FC Arges
Echipa FC Argeș va avea un nou stadion de 100 de milioane de euro. Foto: economedia.ro

Guvernul României a ales să investească în noi stadioane și dărâmă cu frenezie toate marile arene. Ultima pe listă este cea din Pitești, a cărei demolare a fost aprobată joi. Lucrările vor începe după apariția hotărârii în Monitorul Oficial.  

Actualul stadion din Pitești are 59 de ani 

Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești a fost construit în 1964 și a avut o capacitate de 17.500 de spectatori. După revoluție au fost efectuate anumite modernizări iar capacitatea a scăzut la 15.000 de spectatori.  Viitoarea arenă va fi ridicată cu ajutorul Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice (92 la sută din fonduri) și va purta același nume. 

Nicolae Dobrin a murit pe 26 octombrie 2007 la vârsta de 60 de ani și este unul dintre cei mai mari fotbaliști români din toate timpurile. Printre meciurile de poveste care au avut loc pe acest stadion a rămas memorabil succesul marii echipe a Argeșului împotriva celor de la Real madrid, scor 2-1, în toamna anului 1972 scriu jurnaliștii de la gsp.ro.  

Ce trebuie să știți despre noul stadion din Pitești 

La începutul anului, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru viitorul stadion din Pitești, „Nicolae Dobrin”, care va servi drept casă a clubului FC Argeș. Acesta ar trebui să fie gata peste 3 ani. Noua arenă va avea o capacitate de 15.200 de locuri. Obiectivul va cuprinde 5 niveluri: subsol, parter și 3 etaje. 

Viitorul stadion va mai beneficia, printre altele, de o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament pentru sporturi precum lupte, box, judo și karate, dar și o sală de forță. La stadion vor fi și 457 de locuri de parcare. 

Durata de proiectare și execuție a noului stadion, conform comunicatului Ministerului Dezvoltării, este de 36 de luni, 3 ani. Costul estimat al proiectului este de 495 de milioane de lei, aproximativ 100 de milioane de euro. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net