Sibiul sărbătorește: noul stadion, intrat în topul celor mai scumpe

Ultima actualizare:

Cei doi ani de pribegie ai lui FC Hermannstadt sunt gata să devină de domeniul trecutului, stadionul municipal din Sibiu fiind gata. Primii norocoși care îi pot trece pragul pot să viziteze nouă arenă, miercuri.

Noua arenă va fi deschisă publicului curând (FOTO: pagina de Facebook a Primăriei Sibiu)
Noua arenă va fi deschisă publicului curând (FOTO: pagina de Facebook a Primăriei Sibiu)

„Doriți să vedeți noul Stadion Municipal Sibiu? Aveți ocazia, de Ziua Porților Deschise, miercuri, 7 decembrie, între orele 10.00 și 20.00.Stadionul va fi pregătit să îi primească pe toți cei care doresc să vadă cum s-a transformat acest obiectiv important al orașului. Veți putea vedea toate facilitățile pe care le oferă, de la tribuna oficială și sălile VIP și până la noua pistă de atletism sau sălile de forță și de recuperare”, notează Primăria Municipiului Sibiu pe pagina sa de Facebook.
Lucrările de construcție au debutat în toamna lui 2020, primul meci oficial care va fi găzduit de stadionul reinterpretat fiind cel din Superliga României, dintre FC Hermannstadt și Farul Constanța, sâmbătă, de la ora 19.

Pe locul șase în clasamentul celor mai costisitoare stadioane

Federația Română de Fotbal a fost părtașă la inaugurarea arenei din Sibiu și a anunțat deja primul meci internațional, care se va disputa aici: amicalul România U21 - Germania U21, programat pe 28 martie 2023. „Stadionul Municipal Sibiu a fost inaugurat astăzi, în cadrul unui eveniment la care a participat si președintele FRF, Răzvan Burleanu. Noua arenă are o capacitate de 12.363 de locuri, iar meciul inaugural va fi pe 10 decembrie, între AFC Hermannstadt şi Farul Constanţa, din etapa a 20-a a Ligii I”, se arată pe frf.ro.
Având o capacitate de 12.363 de locuri, dintre care 302 prevăzute în sectorul VIP, stadionul din Sibiu a depășit costuri de construcție de 28,5 milioane de euro, iar calculul prețului alocat per loc de spectator ajunge la 2.305 euro, ceea ce îl plasează pe a șasea poziție în topul celor mai scumpe stadioane din România, condus de Arcul de Triumf.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net