Rapid cere explicații și acuză Jandarmeria de abuzuri asupra suporterilor

Peluzele mai multor echipe de tradiție sunt mai goale, în ultimele săptămâni, suporterii fiind condiționați să fie filmați cu buletinele în mână, în timp ce-și spun numele sau chiar dezbrăcați pentru a putea asista la un meci de fotbal. Rând pe rând, susținătorii formațiilor precum Steaua sau Rapid au întâlnit astfel de filtre la intrarea în stadion, ceea ce a determinat proteste în masă și absența de la ultimele meciuri.

Arena Națională a găzduit meciul câștigat de FCSB în fața Rapidului (FOTO: Sportpictures)
Arena Națională a găzduit meciul câștigat de FCSB în fața Rapidului (FOTO: Sportpictures)

În acest context, clubul din Giulești a luat cuvântul și a reclamat tratamentul abuziv al reprezentanţilor Jandarmeriei Române asupra suporterilor, solicitând explicații, în cadrul unei scrisori deschise: „Am primit cu indignare vestea privind modul în care forţele de ordine au înţeles să trateze suporterii noştri înainte de intrarea în Arena Naţională, pentru partida din 6 noiembrie. Tratamentul la care aceştia au fost supuşi din partea jandarmilor, care i-au separat după criterii doar de ei ştiute, dezbrăcat, fotografiat şi inventariat ca pe nişte obiecte, este unul nu doar abuziv, ci unul care încalcă unul dintre cele mai elementare drepturi ale omului: dreptul la demnitate. Acesta este un drept fundamental, recâştigat de români la Revoluţie, şi nu vom accepta ca el să fie terfelit din niciun motiv, cu atât mai puţin pentru simpla «crimă» de a fi membru al unei galerii”.

„Noi atragem suporterii pe stadioane, statul îi gonește”

Oficialii Rapidului îndeamnă încetarea acestor practici și asumarea răspunderii de către cei vinovați. „Am luat asupra noastră munca de a umple stadioanele cu spectatori ca odinioară, pentru că am ales să conducem prin puterea exemplului şi să nu aşteptăm nimic de la alţii. Asemenea lui Don Quijote, pare că ne luptăm, însă, cu morile de vânt: cu cât facem mai multe ca să atragem suporterii pe stadioane, cu atât mai multe statul face ca să îi gonească. Astfel de acţiuni desprinse din vremuri de tristă amintire nu fac decât să slăbească încrederea nu doar a suporterilor rapidişti, ci a tuturor iubitorilor de sport, în tot ceea ce înseamnă poliţişti şi jandarmi. Cerem în mod public d-lui Ministru Bode să ia măsuri urgente pentru stoparea acestei practici a Jandarmeriei Române, pentru stabilirea împrejurărilor în care aceste ordine, vădit nelegale, au fost date şi executate şi pentru tragerea la răspundere a celor vinovaţi. Le mulţumim suporterilor noştri pentru că au pus pe primul loc prezenţa alături de echipă şi le transmitem că nu sunt singuri în faţa acestor abuzuri”, a transmis clubul vișiniu. 

FCSB a câștigat meciul cu Rapid, considerat pe teren propriu și disputat duminică, scor 3-1. FCSB se află pe locul șapte, cu șase victorii, cinci egaluri și patru înfrângeri, în vreme ce Rapid ocupă a doua poziție, la opt puncte de liderul Farul Constanța, după 10 meciuri câștigate, două remize și cinci partide pierdute. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net