Un ultim omagiu pentru Pelé. Fanii, așteptați pe stadionul lui Santos

Ultima actualizare:

Întocmai cum i-a fost dorința, Pelé a fost adus pe stadionul unde a cunoscut cele mai mari performanțe, Vila Belmiro, al echipei căreia și-a dedicat aproape toată cariera, FC Santos. Astfel, cei care vor să aducă un omagiu aceluia considerat cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor vor avea ocazia să o facă, înmormântarea fiind programată marți. 

Fanii își vor lua „adio” de la Pelé (FOTO: Getty Images)
Fanii își vor lua „adio” de la Pelé (FOTO: Getty Images)

Stadionul Vila Belmiro rămâne un loc de suflet pentru Pelé, aici adunând niște cifre absolut impresionante și marcând 288 din cele 1.282 de goluri ale sale. Trupul neînsuflețit al fostului fotbalist sud-american a fost plasat în centrul gazonului său favorit, fiind prevăzute două mari zone - una pentru rude, alta pentru oficialități, fiecare având șansa de a-și lume rămas -bun, publicul fiind binevenit în acest sens. Tribunele stadionului au fost deja înțesate cu steaguri şi bannere, care poartă imaginea triplului campionului mondial.

Sunt așteptate să-și ia „la revedere” și persoane influente, precum precum preşedintele Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva, care a preluat mandatul chiar duminică, 1 ianuarie sau celebrități din lumea fotbalului, precum Neymar, de altfel un apropiat al lui Pelé. După cele 24 de ore de priveghi, sicriul „Regelui” va fi apoi transportat la Necropola Memorială Eucumênica, un cimitir vertical, urmând să poată fi vizitat, ulterior, de fanii săi. 

FC Santos și-a schimbat emblema în onoarea lui Pelé, chiar cu puțin timp înainte ca acesta să nu mai fie, dar nu va retrage numărul 10, purtat de legendarul fotbalist - iar acest lucru se va petrece chiar la dorința fostului jucător. Cel supranumit „Regele” a fost diagnosticat, în 2021, cu cancer de colon, iar din acel moment, s-a luptat neîncetat. La finele lui noiembrie, a fost internat în spital și, de pe 3 decembrie, nu a mai răspuns tratamentului, fiind trecut pe îngrijire paliativă. În cele din urmă, pe 29 decembrie a murit, la vârsta de 82 de ani. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net