Unde se află satul în care aproape fiecare localnic şi-a vândut un rinichi ca să scape de sărăcie

24 iunie 2024 6:58   Fapt divers

Pare greu de crezut, însă există un sat unde aproape fiecare localnic şi-a vândut un rinichi ca să scape de sărăcie. Mai mult, sătenii au fost păcăliți, susținând că li s-a spus că rinichii le vor crește din nou. Totul s-a întâmplat în satul Hokse din Nepal, ajuns cunoscut în întreaga lume ca „Valea Rinichiului”.

Satul Hokse din Nepal a ajuns cunoscut în întreaga lume ca „Valea Rinichiului”, un renume trist, de care se leagă poveşti tragice. Din cauza sărăciei, aprope fiecare localnic și-a vândut un rinichi celor care se ocupă cu traficul de organe umane, fiind păcăliți că le va crește la loc, iar mulți au crezut asta.

Brokerii de organe, aşa cum se numesc aceşti vânători de rinichi, vin în mod regulat în satul Hokse, dar şi în zonele învecinate, reușind să-i păcălească pe oameni să călătorească în sudul Indiei ca să facă operaţia de recoltare a rinichiului contra unor sume mici de bani. În mod uluitor, oamenii au fost atât de naivi, încât au crezut că le vor crește la loc organele vitale. De asemenea, profitând de ignoranţa oamenilor, brokerii de organe inventează tot felul de alte poveşti, cum ar fi că omul are nevoie numai de un singur rinichi ca să trăiască şi că celălalt organ este în plus.

Sătenii afectați încearcă să lupte împotriva acestei practici ilegale, dar sărăcia continuă să alimenteze acest fenomen disperat.

Deși aleg să lucreze în străinătate, se reîntorc în Nepal pentru că au nevoie disperată de un transplant

Din cauza problemelor financiare, tot mai mulți nepalezi aleg să lucreze în străinătate, mai ales în statele din Golf și în Malaezia, pentru a face mai mulți bani pentru familiile lor de acasă, iar acest lucru vine cu propriile sale riscuri. La scurt timp după ce aleg să plece, tot mai mulți tineri se reîntorc în Nepal pentru că au nevoie disperată de un transplant de rinichi, potrivit tabloidului britanic Sky News.

Partea şi mai tragică pentru locuitorii din „Valea Rinichiului” este că traficanţii de organe nu aşteaptă întotdeauna consimţământul donatorilor. S-au înregistrat în ultimii ani zeci de cazuri în care aceştia au fost răpiţi pentru a le fi furaţi rinichii, iar uneori victimele sunt omorâte pentru a li se recolta ambii rinichi. Organele sunt vândute pe piaţa neagră cu preţuri de cel puţin şase ori mai mari decât primesc donatorii. Deși totul este ilegal, traficul de organe este extrem de dezvoltat în această zonă de pe glob.

Mai multe