Cum arată satul-fantomă din SUA care se numește România. Prețul incredibil cu care se vinde o casă aici

În statul Pennsylvania din SUA există un mic sat-fantomă care poartă denumirea de România. Este o localitate izolată, cu extrem de puțini locuitori, iar turiștii abia dacă ajung aici. De asemenea, casele se vând cu 1 dolar! Andreea și Ion, vloggerii de pe canalul de YouTube „HaiHui în doi”, au mers să viziteze acest loc și au aflat câteva detalii.

Cum arată satul România din SUA / foto: colaj captură video
Cum arată satul România din SUA / foto: colaj captură video

La prima vedere poate părea o glumă, însă nu este. Într-adevăr, există un sat care poartă numele țării noastre și se află tocmai în SUA! Din nefericire, în prezent, acest sat-fantomă din zonă rurală din Pennsylvania are extrem de puțini locuitori, iar felul în care arată este total diferit față de cum ne-am imagina. Doi vloggeri români, Andreea şi Ion, au vizitat localitatea și au vorbit despre lucrurile bizare pe care le-au aflat.

„Am luat trenul din Chicago până în Washington D.C. 18 ore am călătorit, iar din capitală am închiriat o mașină și am condus până aici vreo trei ore și jumătate. Dar nu am găsit cazare în statul România, pentru că nu găsești așa ceva. (...)

Toată experiența asta ne oferă o imagine a Americii rurale pe care doar în filme o vezi. În realitate, turiștii nu prea ajung aici. Ne apropiem de statul România. Mai avem 12 minute și deja am intrat pe un drum de țară. Peisajul e ca în România. Eu zic că suntem undeva între Cacica și Botoșana, din Bucovina, unde am crescut noi. Oricum, statul în sine este destul de izolat De aceea probabil că nici nu există asfalt și de aceea e bine să vii vara aici dacă vrei să-l vezi”, spun cei doi vloggeri.

Îți poți cumpăra casă aici cu 1 dolar

Totodată, în această localitate, o casă a fost vândută cu un dolar: „Această casă a fost cumpărată cu 1 dolar de cei care locuiesc în momentul de față în ea. Dacă nu îți plătești taxele de proprietate vreo 3-4 ani de zile, statul îți scoate casa la vânzare. Oricine o poate cumpăra, chiar și cu suma modică de 1 dolar. Doar că o cumperi cu istoric, trebuie să plătești taxa de proprietate din spate și dacă cei care o dețineau, proprietarii anteriori, aveau credit la bancă, o cumperi cu tot cu acest credit. Aici în România se vând case cu 1 dolar, dacă proprietarii nu-s atenți și nu-și plătesc taxele la timp”.

De asemenea, Andreea și Ion au aflat că în satul care are foarte multe case părăsite niciun locuitor nu ştie nimic despre ţara noastră, chiar dacă localitatea are același nume. România a fost înființat în jurul anului 1885 datorită exploatării miniere, iar fondatorul așezării a fost industriașul Philip Roman, care a și dat numele acestui sat.

„În iunie 1875, un om de afaceri pe numele lui Philip Roman, se stabilește aici și deschide o mină. Odată cu el, au venit în jur de 100 de oameni să lucreze aici, printre care mulți italieni, așa cum am aflat de la rezidenții satului. Așadar, numele nu are nicio legătură cu România, ci provine de la numele primului locuitor al acestei așezări, și anume Philip Roman”, explică vloggerii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Salariu minim european FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
seceta dolj1 jpg
ips teodosie elena lasconi alina gorghiu jpg
image png
ficat jpg
5cfd36c6c65034114c08d2872a43052d jpg
Tabula Regia Tg  Mures jpg
image png
heavy rain 4864257 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net