Compania de top din România care pierde mii de angajați în fiecare an. Motivul pentru care oamenii demisionează

Este o companie cunoscută pe plan mondial, prezentă și în țara noastră. Mai mult decât atât, poate că destul de mulți dintre noi am făcut cumpărături în magazinele lor, de-a lungul timpului. Cu toate acestea, angajații din Statele Unite renunță în număr mare la locurile de muncă de aici, iar în mai multe state europene, jumătate dintre noi angajații pleacă în primul an. Este vorba despre Ikea, care pierde zeci de mii de angajați în fiecare an.

Ikea pierde mii de angajați anual / foto: Shutterstock
Ikea pierde mii de angajați anual / foto: Shutterstock

Specialiștii explică că înlocuirea fiecărui angajat costă Ikea cel puțin 5.000 de dolari. Până în anul 2022, peste 62.000 de angajați au plecat de la această companie, în fiecare an, din diferite motive. Acest număr reprezintă aproximativ o treime din forța de muncă, iar pentru Ikea a devenit dificil să înlocuiască acești angajați, după pandemie.

Directorul general al Inter Ikea Group, Jon Abrahamsson Ring, spune că angajații „devin brusc greu de găsit”, potrivit adevarul.ro. Pentru a remedia situația, Ikea a început să se concentreze pe majorarea salariilor pe care le oferă, cât și pe sporirea flexibilităţii pentru angajaţi. De asemenea, se dorește aplicarea noilor tehnologii ce pot face munca mai ușoară.

Ikea pierde zeci de mii de angajați

Din fericire pentru Ikea, se pare că eforturile de până acum au început să dea roade, iar numărul plecărilor a scăzut semnificativ. Până la finalul anului 2023, în Statele Unite, rata plecărilor voluntare a scăzut la numai un sfert din angajați, de la o treime, în anul 2022.

Pe plan global, în timp ce în anul 2022 plecau de la Ikea undeva în jur de 22,4% din angajați, în aprilie, această valoare a scăzut la aproximativ 17,5%.

Această rată surprinzător de mare de renunțare poate fi explicată prin faptul că slujbele pe segmentul de retail nu sunt bine plătite, clienții pot fi dificili, iar programul de lucru este prelungit destul de des. În țări precum Irlanda și Marea Britanie, jumătate dintre noii angajați plecau înainte de a împlini un an pentru Ikea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
apartament bucuresti 2 jpg
image
image
image
image
image
image
cheilebicazului4 scaled jpg
conacul sava brancovici sothebysrealty jpg
image png
seceta dolj1 jpg
ips teodosie elena lasconi alina gorghiu jpg
image png
pensie jpg
ficat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net