Trucul genial care poate ține viespile la distanță! Ce trebuie să facă românii care stau la curte

După cum putem deja observa cu toții, vremea din țara noastră este deja extrem de caldă, în ciuda faptului că suntem de abia la începutul lunii iunie. Iar dacă ne numărăm printre românii care stau la curte, există o problemă care ne va da bătăi de cap, imediat ce intrăm în vară. Mai precis, este vorba despre viespi, o insectă care poate fi mult mai periculoasă decât pare inițial! Din fericire, un truc simplu ne poate ajuta să ținem viespile la distanță!

CÂteva plante banale pot ține viespile la distanță
CÂteva plante banale pot ține viespile la distanță

Dacă ne numărăm printre românii care locuiesc la propria curte, cu siguranță că deja privim cu îngrijorare pe geam, deoarece viespile vor începe curând să își facă apariția prin grădina noastră. Aceste pot fi mult mai periculoase decât par inițial, iar un lucru pe care nu trebuie să îl uităm este că în ciuda faptului că arată destul de mult ca albinele, atunci când vine vorba despre comportament, cele două sunt extrem de diferite.

Din fericire, un truc simplu ne poate ajuta să ținem viespile departe de grădina noastră! Iar tot ce va trebui să avem la îndemână este o plantă extrem de banală! Este vorba despre planta de citronella, însă și menta verde, ori lemongrass, ar trebuie să fie utile împotriva acestor insecte. Iar motivul pentru care astfel de plante ne pot ajuta împotriva viespilor este faptul că acestea nu suportă mirosurile puternice.

Cum putem ține viespile la distanță

Mai mult decât atât, aceste plante atât de banale nu vor fi utile doar împotriva viespilor, ci și împotriva altor insecte, cum ar fi furnicile! Chiar și rozătoarele ar putea fi ținute la distanță, cu ajutorul acestor plante. În plus, partea cea mai bună este că menta este și foarte ușor de îngrijit! Iar dacă apelăm la pelin, o altă plantă utilă în astfel de situații, trebuie să știm că ea este toxică pentru insecte.

Iar dacă cumva nu mai avem loc în grădină pentru astfel de plante, putem apela la ajutorul unor uleiuri esențiale, care ne vor permite să beneficiem de efectele benefice ale acestor mirosuri puternice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net