Tot mai multe boli grave provocate de țânțari în Europa! Avertismentul terifiant venit de la specialiști

Tot mai multe boli grave, provocate de țânțari, devin comune de-a lungul Europei. Schimbările climatice au cread condiții favorabile speciilor de țânțari care pot împrăștia maladii grave, precum febra denga.

Schimbările climatice permit apariția țânțarilor invazivi în Europa
Schimbările climatice permit apariția țânțarilor invazivi în Europa

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC) a avertizat, în cursul zilei de marți, că maladii periculoase, precum febra denga, devin tot mai comune în Europa. Iar de vină ar fi schimbările climatice, care permit țânțarilor ce împrăștie astfel de maladii să se răspândească de-a lungul continentului.

Specialiștii avertizează că este vorba despre o creștere semnificativă a cazurilor, comparativ cu perioada cuprinsă între 2010 și 2021, când au fost înregistrate numai 73 de cazuri. Mai mult decât atât, numărul cazurilor importate a crescut, de la 1.572 în anul 2022, la 4.900 în anul 2023.

„Europa constată deja că schimbările climatice creează condiţii mai favorabile pentru răspândirea ţânţarilor invazivi în zone care erau în trecut scutite şi, totodată, infectarea unui număr tot mai mare de persoane cu maladii precum febra denga”, a explicat directoarea ECDC, Andrea Ammon, potrivit Digi 24.

Tot mai multe regiuni sunt afectate de virusul West Nile

Atunci când vine vorba despre virusul West Nile, în anul 2023 au fost înregistrate nu mai puțin de 713 cazuri autohtone, de-a lungul a 123 de regiuni din 9 state membre ale Uniunii Europene. În ciuda faptului că numărul cazurilor a scăzut față de 2022, atunci când a fost vorba despre 1.133 de cazuri, numărul regiunilor afectate este la cel mai înalt nivel de după anul 2018.

Țânțarul responsabil cu răspândirea bolilor precum febra galbenă, febra denga, ori Zika, s-a stabilit de curând în Cipru, cât și în alte locuri din Europa, cum ar fi arhipelagul Madeira, cât și insulele franceze ce se găsesc în Marea Caraibilor.

„Se aşteaptă ca schimbările climatice să aibă un impact semnificativ asupra răspândirii bolilor transmise de ţânţari în Europa, de exemplu prin crearea unor condiţii de mediu favorabile pentru stabilirea şi creşterea populaţiilor de ţânţari”, a mai explicat Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net