Cum putem marina ușor pieptul de pui. Ingredientele care pot face carnea fragedă și delicioasă
Pieptul de pui este o alegere favorită printre români, deoarece poate fi folosit la nenumărate rețete, de la cele mai simple, până la cele mai complicate. Cu toate acestea, indiferent de ce pregătim, poate fi destul de dificil să pregătim o marinadă care ne va garanta o carne fragedă și delicioasă.
Din fericire, pentru a pregăti o marinadă perfectă pentru pieptul de pui, nu trebuie să ne complicăm cu nenumărate ingrediente rare, amestecate într-un mod extrem de precis, care ne va da bătăi de cap. Doar un simplu ingredient poate fi suficient pentru a ne asigura că vom avea parte de o carne fragedă și delicioasă, pe care o vom putea folosi în orice rețetă ne dorim!
Desigur, înainte de a ajunge aici, trebuie să ne asigurăm și că am cumpărat o carne de calitate! Apoi, cu ajutorul câtorva condimente banale, putem începe să pregătim carnea! Cel mai bine este ca puiul să fie lăsat la marinat vreme de o oră, însă, dacă avem grijă să îl lăsăm în frigider, acoperit, poate fi lăsat chiar și 24 de ore.
Cum putem marina ușor carnea de pui
Pentru a ne asigura că vom avea o carne fragedă și delicioasă, putem folosi ingrediente precum uleiul de măsline, sosul de roșii, busuioc, verdețuri, cât și, în funcție de gust, diverse condimente. Apoi, după ce puiul a fost lăsat la marinat, carnea trebuie scoasă de la rece și lăsată la temperatura camerei, vreme de aproximativ 3 – 4 ore. Dacă vom găti pieptul imediat ce îl scoatem din frigider, există riscul ca acesta să se întărească.
De asemenea, dacă dorim ca puiul nostru să fie suculent și delicios, putem să îl călim puțin în tigaie, cu unt. Tot ce trebuie să facem este să folosim 2 – 3 linguri de unt, iar puiul trebuie lăsat la călit vreme de 2 minute, pe fiecare parte. Apoi, îl putem pune la cuptor, pentru a pregăti orice rețetă ne dorim.
De asemenea, pentru o marinadă perfectă, putem utiliza chefir, usturoi, sare, boia, oregano, cât și busuioc uscat. Bucățile de pui pot fi lăsate la marinat vreme de 12 ore, apoi trebuie unse cu ulei de măsline. Mai departe, trebuie lăsate vreme de alte 3 ore, apoi pot fi unse cu aceleași ingrediente, în afară de chefir.