Cum putem păstra căpșunile proaspete cât mai mult timp. Trucurile ingenioase pe care doar puțini români le știu

Cum putem păstra căpșunile proaspete cât mai mult timp? După cum putem observa cu toții, vremea din țară este din ce în ce mai caldă, iar în ciuda faptului că de abia ne aflăm la începutul lunii iunie, vara pare să își fi intrat complet în drepturi. În această perioadă atât de caldă, cei mai mulți dintre noi vom dori să consumăm cât mai multe fructe, iar atunci când vine vorba despre căpșuni, există câteva trucuri ingenioase care ne pot ajuta să le depozităm pentru cât mai mult timp.

Căpșunile sunt extrem de populare în țara noastră / foto: Freepik
Căpșunile sunt extrem de populare în țara noastră / foto: Freepik

Cu siguranță că tuturor ni s-a întâmplat în trecut să deschidem frigiderul și să vedem că fructele noastre deja s-au stricat. În această perioadă atât de fierbinte, cei mai mulți dintre noi vom dori să apelăm la un desert cât mai simplu și răcoritor, iar cea mai bună alegere pe care o putem face vara este să consumăm fructe!

Din păcate, căpșunile nu vor rămâne proaspete pentru foarte mult timp în frigiderul nostru, dacă nu avem grijă să urmăm aceste sfaturi utile! Iar primul lucru pe care trebuie să îl facem este să știm ce fel de căpșuni să cumpărăm!

Cum ne putem asigura că fructele vor rămâne proaspete

Da, dacă vrem ca aceste fructe să rămână proaspete pentru cât mai mult timp, primul pas pe care trebuie să îl facem este să ne asigurăm că vom cumpăra căpșuni ferme, roșii, care nu dau semne că ar face mucegai.

De asemenea, este foarte important să nu spălăm căpșunile înainte de a le depozita! Din păcate, umezeala excesivă le poate face să se descompună mult mai repede, așa că nu trebuie să le spălăm decât înainte de a le consuma! De asemenea, trebuie să scoatem și să aruncăm orice căpșună care pare lovită, sau care începe să facă mucegai.

Un alt lucru la care trebuie să fim atenți este temperatura la care depozităm căpșunile noastre! Ideal ar fi ca ele să fie ținute în frigider, la o temperatură cuprinsă între 0 și 2 grade Celsius! Iar periodic, ele trebuie verificate, pentru a înlătura orice căpșună care pare stricată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net