Orașul-fantomă cu peste 700 de „castele” în miniatură. De ce a fost abandonată așezarea care îi fascinează acum pe turiști

Ultima actualizare:

Știai că în Europa există un oraș unic în lume format doar din castele în miniatură în stil Disneyland? Din păcate, însă, a fost abandonat. Era menit să fie o stațiune de lux pentru bogați, însă proiectul a eșuat. Localizat în apropiere de Mudurnu, în nord-vestul Turciei, aproximativ la jumătatea distanţei dintre Istanbul şi Ankara, Burj Al Babas este un proiect imobiliar început în 2014, în valoare de 200 de milioane de dolari, format din 732 de vile în stil castel.

Burj Al Babas este un proiect imobiliar început în 2014, în valoare de 200 de milioane de dolari. Conceput pentru a include 732 de vile în stil castel, piscine, băi turcești, centre de sănătate și de înfrumusețare, un centru comercial și o moschee, dezvoltatorul său, Sarot Group, nu a reușit să adune suma de bani necesară pentru finalizarea proiectului, astfel că acum este un oraș-fantomă care îi fascinează pe turiști.

Sarot Property Group a început să aibă probleme financiare în 2018, alimentate de criza economică, iar atunci mini castelele, având preţuri de 400.000-500.000 de dolari, aflate în plin proces de construcţie, au fost abandonate. Deși clienți din Qatar, Bahrain, Kuweit, Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită au cumpărat aproximativ 350 din cele 587 de vile construite, nu a fost suficient pentru a duce la bun sfârșit proiectul, relatează Adevărul.ro.

Burj Al Babas a devenit o atracție turistică

Au fost înregistrate plăți restante de aproximativ 7,5 milioane de dolari și instanța a decis falimentul.

Denumit Burj Al Babas, complexul rezidențial a fost ridicat în apropierea satului Mudurnu, Turcia, și a fost ambiția fraților Mezher și Mehmet Yerdelen, care dețineau compania de construcții Sarot Property Group, având scopul de a atrage cumpărători bogați.

În prezent, Burj Al Babas este un oraș-fantomă, cu castele parțial construite și peisaje amenajate doar parțial. Cele 587 de mini-palate de lux rămân nelocuite, iar atmosfera pare a fi scoasă dintr-un film postapocaliptic. Castelele, cu detalii arhitecturale gotice, îi fascinează însă pe străini și a devenit o atracție turistică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
IMG 0997 jpeg
document pentru pensie jpg
landscape 5344246 1280 jpg
vinerea mare 2024 jpg
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net