UPDATE Incident șocant la Galați. O pensionară era să omoare un alpinist utilitar. „Toată lumea țipa la ea”

5 septembrie 2023 7:38   Actualitate
Ultima actualizare:

Incidentul în care un alpinist utilitar a fost pus în grav pericol de o pensionară a reintrat în atenția autorităților după ce a apărut în mass-media. Inițial, pensionara primise doar un avertisment verbal. Polițiști au sfătuit-o să nu mai facă așa. Marți, polițiștii „au întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de lovire sau alte violențe, urmând a fi efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, pentru stabilirea întregii situații de fapt și luarea măsurilor legale care se impun,” a transmis IPJ Galați. Femeia a pus în pericol viața alpinistului utilitar.  În timp ce  acesta era suspendat la etajul 11 al blocului, pensionara a prins cele două corzi și a început să tragă violent de ele.       

Știre inițială

Un incident șocant a avut loc la Galați. O pensionară a pus grav în pericol viața unui alpinist utilitar. De față erau mai multe persoane care au început să strige cu putere la femeie în momentul în care aceasta a deschis geamul. În mod inexplicabil, femeia a făcut un gest complet iresponsabil, iar bărbatul a fost la un pas să cadă în gol de la etajul 11. A fost sesizată poliția.

Un angajat al unei firme de alpinism utilitar a fost la un pas să cadă în gol de la etajul 11 al unui bloc după ce o femeie a găsit de cuviință să-și manifeste violent nemulțumirea față de lucrarea ce urma să se facă la imobil.

Gestul iresponsabil a pensionarei

Femeia, în vârstă de 71 de ani, care locuiește la etajul opt a observat în fața ferestrei ei cordelinele montate de alpinist. Acesta, abia coborâse în rapel și se afla la etajul 11, când femeia a dechis geamul și a tras cordelinele în casă trâgând cu violență de ele.

Bărbatul alpinist, în vârstă de 50 de ani, era complet blocat în aer, fără să aibă posibilitatea de a urca sau coborî.

„În momentul în care alpinistul utilitar aproape că ajunsese în dreptul etajului 11, un proprietar de la etajul al optulea a prins cu mâna cele două corzi, le-a tras în casă și a început să tragă de ele cu bestialitate. În acest mod, alpinistul utilitar a fost dezechilibrat pe spate, a fost răsucit, bruscat, fiind în imposibilitatea de a urca sau coborî.

Toate persoanele aflate în acel moment pe terasă, cel puțin cinci bărbați, printre care președintele blocului, administratorul și clientul care a solicitat evaluarea, au țipat la persoana de la etajul al optulea să dea drumul că omoară un om. Persoana nu a dat drumul niciun moment la corzile alpinistului, care, cu ultimele forțe, a reușit să tragă una din corzile cu care era legat. A reușit să acționeze dispozitivul de coborâre ca să intre de urgență în prima fereastră deschisă a blocului”, a declarat Silviu Mădălin Bălan, unul dintre colegii alpinistului, martor la cele întâmplate, scrie Viața Liberă.

Ce pedeapsă a primit pensionara

Alpinistul pus în pericol a soslicitat intervenția poliției, imediat ce a fost în siguranță. La fața locului a sosit un echipaj și a constatat că proprietarul de la etajul opt era o femeie pensionară în vârstă de 71 de ani.

Aceasta a fost sancționată doar cu un avertisment, fiind atenționată să nu mai facă așa ceva pe viitor.

Un incident aproape similar s-a petrecut în urmă cu 12 ani, la Constanța, când un bărbat de 62 de ani a tăiat cordelina unui alpinist utilitar care lucra la izolația blocului, nemulțumit fiind că îi strică lucrarea făcută înainte și că îi sunt murdărite geamurile. Alpinistul a căzut în gol circa zece metri și a supraviețuit miraculos, cu mai multe leziuni, doar pentru că, în cădere, a plonjat pe niște cabluri de internet care au atenuat impactul cu solul. Pensionarul a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat și a fost obligat să îi plătească alpinistului despăgubiri morale de 40.000 de lei.

Mai multe