A construit un palat din cărţi de joc: „A fost ceva nou pentru mine”

16 octombrie 2023 18:46   Internațional

Inedit! Folosind aproximativ 143.000 de cărţi de joc – şi fără nici un fel de lipici– elevul Arnav Daga (15 ani), din India, a creat cea mai mare structură de cărţi de joc din lume. Măsurând 12,21 m în lungime, 3,47 m înălţime şi 5,08 m în lăţime, a fost nevoie de 41 de zile pentru a-şi finaliza opera. Structura are patru clădiri emblematice din oraşul natal al lui Arnav, Kolkata: Clădirea Scriitorilor, Shaheed Minar, Stadionul Salt Lake şi Catedrala Sf. Paul. 

Înainte de a începe construcţia, Arnav a vizitat toate cele patru clădiri, pentru a le studia îndeaproape arhitectura şi pentru a le stabili dimensiunile. O sarcină pentru care a găsit-o mai dificilă a fost să găsească un loc potrivit pentru clădirile sale făcute din cărţi. Necesitând un spaţiu înalt, etanş, cu podea plată, el a vizitat „aproape de 30” de studiouri, înainte de găsi locaţia perfectă. Arnav a desenat un contur de bază al fiecărei clădiri pe podea pentru a se asigura că acestea au fost aliniate cu precizie înainte de a începe treaba. Tehnica lui a implicat utilizarea de „grile” (patru cărţi orizontale în unghi drept) şi „celule verticale” (patru cărţi verticale înclinate una spre cealaltă în unghi drept). În ciuda planificării minuţioase a construcţiei, Arnav a spus că a trebuit să „improvizeze mult” atunci când au apărut probleme, cum ar fi când Catedrala Sf. Paul s-a prăbuşit parţial sau când întregul Minar Shaheed a căzut, relatează Cartea Recordurilor.

„A fost frustrant că atâtea ore şi zile de muncă s-au dus pe apa Sâmbetei, dar asta este. A trebuit să continui, nu era cale de întoarcere. De multe ori, a trebuit să mă decid pe loc dacă este necesar să fac o modificare. Un astfel de proiect atât de mare a fost ceva complet nou pentru mine”, şi-a amintit Arnav. Adolescentul s-a străduit să-şi echilibreze orele de şcoală şi pregătirea pentru acest record, pe parcursul a şase săptămâni: „A fost foarte greu să le fac pe amândouă, dar am fost hotărât să depăşesc toate dificultăţile”. Recordul anterior a fost deţinut de americanul Bryan Berg, a cărui replică a trei hoteluri din Macao măsura 10,39 m lungime, 2,88 m înălţime şi 3,54 m lăţime.

Mai multe