A fost eliminat încă un lider Hezbollah. Israelul spune că l-ar fi ucis pe succesorul lui Nasrallah. VIDEO

23 octombrie 2024 6:33   Internațional

Armata israeliană a anunțat, pe 22 octombrie, eliminarea lui Hachem Safieddine, considerat succesorul liderului Hassan Nasrallah la conducerea grupării șiite libaneze Hezbollah.

Operațiunea a avut loc la începutul lunii octombrie și a vizat suburbiile sudice ale orașului Beirut. Hachem Safieddine era șeful Consiliului executiv al Hezbollah, fiind un lider important al organizației.

Potrivit unui comunicat emis de armata israeliană, acesta a fost ucis în timpul unei lovituri aeriene care a avut loc cu aproximativ trei săptămâni în urmă.

A fost confirmată și moartea lui Ali Hussein Hazima, un alt oficial de rag înalt Hezbollah

În cadrul aceleiași acțiuni, armata israeliană a confirmat și moartea lui Ali Hussein Hazima, un alt înalt oficial al Hezbollah. Deși operațiunea a fost confirmată oficial de autoritățile israeliene, Hezbollah nu a oferit până acum o reacție oficială referitoare la acest anunț.

Totodată, armata israeliană a precizat că Hassan Nasrallah, liderul suprem al Hezbollah, a fost ucis într-o lovitură aeriană pe 27 septembrie, tot în suburbiile sudice ale Beirutului. Potrivit generalului Herzi Halevi, șeful Statului Major al armatei israeliene, această operațiune a fost una de mare anvergură, vizând eliminarea conducerii superioare a Hezbollah.

Într-o declarație publică, generalul Halevi a subliniat că „i-am lovit pe Nasrallah, pe înlocuitorul său și pe o mare parte din conducerea Hezbollah”, confirmând astfel amploarea operațiunilor militare israeliene împotriva organizației șiite.

Generalul a adăugat că Israelul va continua să lovească pe oricine reprezintă o amenințare pentru securitatea cetățenilor săi. Această operațiune face parte dintr-o serie mai amplă de acțiuni menite să neutralizeze amenințările din partea Hezbollah și să protejeze statul Israel.

Hassan Nasrallah a murit în chinuri groaznice

Un post de știri israelian a relatat că liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, a murit asfixiat din cauza gazelor toxice, după ce buncărul său a fost distrus de bombele israeliene.

Canalul 12 din Israel a informat că Nasrallah a fost scos din buncăr fără răni vizibile, sugerând că s-a sufocat în urma prăbușirii structurii.

Oficialii medicali cred că moartea a fost cauzată de un traumatism contondent. Israelul ar fi localizat buncărul după decenii de infiltrare a structurilor Hezbollah, iar informațiile în timp real au dus la atacul aerian care l-a eliminat pe Nasrallah, potrivit Adevarul. 

Mai multe