A fost vândut ceasul dat căpitanului care a salvat 700 de oameni de pe Titanic! Suma este fabuloasă

17 noiembrie 2024 16:24   Internațional

Un ceas de buzunar din aur a fost vândut pentru suma record de 1,56 milioane de lire sterline. Acesta a aparținut căpitanului care a salvat peste 700 de pasageri de pe Titanic. Ceasul Tiffany & Co de 18 carate poartă următoarea inscripție: „Prezentat căpitanului Rostron cu recunoștința și aprecierea sinceră a trei supraviețuitoare ale Titanicului pe 15 aprilie 1912: doamna John B Thayer, doamna John Jacob Astor și doamna George D Widener”.

Content image

Cea mai mare sumă plătită pentru un obiect legat de Titanic

Un colecționar privat din SUA a fost cel care a oferit cea mai mare sumă plătită vreodată pentru un obiect legat de Titanic, a declarat casa de licitații Henry Aldridge & Son din Devizes, Wiltshire.

Recordul anterior a fost stabilit în aprilie, când un alt ceas de buzunar din aur, recuperat de la cel mai bogat om de pe navă, John Jacob Astor, a fost vândut pentru 1,175 milioane de lire sterline.

Ceasul a fost dat căpitanului care a salvat 700 de pasageri de pe Titanic

Ceasul vândut sâmbătă i-a fost dăruit căpitanului Arthur Rostron de către văduvele unor oameni de afaceri cunoscuți, ale căror soți au murit când s-a scufundat Titanicul, potrivit Mediafax. Rostron a fost căpitanul navei RMS Carpathia, un vas de pasageri transatlantic Cunard Line care a salvat 705 supraviețuitori din bărcile de salvare ale Titanicului.

Ceasul Tiffany & Co de 18 carate poartă următoarea inscripție: „Prezentat căpitanului Rostron cu recunoștința și aprecierea sinceră a trei supraviețuitoare ale Titanicului pe 15 aprilie 1912: doamna John B Thayer, doamna John Jacob Astor și doamna George D Widener”.

Obiectele Titanic au stabilit două recorduri

Licitatorul Andrew Aldridge a declarat că faptul că obiectele Titanic au stabilit două recorduri, în acest an, demonstrează fascinația persistentă față de poveste și valoarea ofertei tot mai reduse și a cererii ridicate pentru artefactele de pe navă.

„Fiecare bărbat, femeie și copil a avut o poveste de spus, iar aceste povești sunt spuse peste un secol mai târziu prin memorabilia”, a explicat Aldrigde. Rostron a fost aclamat ca erou pentru acțiunile sale în noaptea în care Titanicul s-a scufundat, iar echipajul său a fost recunoscut pentru curajul său.

700 de persoane salvate

Nava Carpathia naviga de la New York la Marea Mediterană când un operator radio a auzit un apel de ajutor de la Titanic în primele ore ale zilei de 15 aprilie 1912 și l-a trezit pe Rostron în cabina sa. Acesta a întors vasul și s-a îndreptat cu viteză maximă spre Titanic, navigând printre aisberguri pentru a ajunge acolo.

Până la sosirea navei Carpathia, Titanicul se scufundase și 1.500 de oameni pieriseră. Dar echipajul a localizat 20 de bărci de salvare, a salvat peste 700 de pasageri și i-a dus înapoi la New York.

Mai multe