Titanicul a rămas fără celebra balustradă! Epava se dezintegrează pe zi ce trece

Iconica balustradă a epavei Titanicului, făcută celebră de Leonardo DiCaprio și Kate Winslet care i-au jucat pe Jack și Rose în filmul din 1997, a fost în mare parte distrusă.

Jack și Rose pe balustrada Titanicului
Balustrada a fost făcută celebră în filmul Titanic (Foto: Captură Video)

Balustrada s-a dezintegrat în ultimii doi ani

O nouă expediție a dezvăluit efectele dezintegrării lente a vaporului, care s-a scufundat în aprilie 1912 după ce a lovit un aisberg, curmând 1.500 de vieți.

Balustrada s-a dezintegrat aproape complet (Foto: RMS TITANIC)
Balustrada s-a dezintegrat aproape complet (Foto: RMS TITANIC)

Prora Titanicului este pur și simplu iconică - ai toate aceste momente în cultura pop - și asta îți vine în minte când te gândești la un naufragiu. Acum, nu mai arată așa”, a declarat Tomasina Ray, director la RMS Titanic Inc, potrivit BBC.  Expediția RMS Titanic Inc din această vară a avut loc în iulie și august.

Două vehicule operate de la distanță (ROV) au capturat mai mult de două milioane de imagini și 24 de ore de filmări de înaltă definiție atât cu epava, care s-a rupt în timp ce s-a scufundat, cu prova și pupa aflate la aproximativ 800 de metri distanță.

Titanicul se dezintegrează tot mai mult

Secțiunea de balustradă, care are aproximativ 4,5 metri lungime, a căzut la un moment dat în ultimii doi ani. Imaginile și o scanare digitală din 2022 arătau că balustrada încă se afla acolo.

Nava se află la 3.800 m adâncime în adâncurile Oceanului Atlantic, iar structura metalică se dezintegrează pe zi ce trece. 

„Este doar o altă reamintire a deteriorării care se întâmplă în fiecare zi. Oamenii întreabă tot timpul: Cât timp va fi Titanic acolo? Pur și simplu nu știm, dar îl urmărim în timp real.”, a mai spus Ray.

Expedițiile anterioare au descoperit că părți ale Titanicului se prăbușesc. Scufundările conduse de exploratorul Victor Vescovo în 2019 au arătat că partea de la tribord a camerelor ofițerilor a căzut, distrugând încăperile de stat și baia căpitanului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net