Ce au în comun celebrele filme Titanic, Terminator și Avatar?

În anul 1984 a fost lansat filmul Terminator, una dintre producțiile care i-a conturat actorului Arnold Schwarzenegger cariera de succes la Hollywood. În deceniile următoare s-au lansat alte 5 lungmetraje ce au continuat povestea Terminator, transformând-o într-o serie emblematică pentru genul de filme de acțiune SF cu roboți.

Sursa foto canva.com
Sursa foto canva.com

În anul 1997, o altă poveste cu rezonanță a ajuns pe marile ecrane. Spre deosebire de Terminator, Titanic se baza însă pe drama istorică a vasului de croazieră care s-a scufundat la prima sa călătorie. Apoi, în anul 2009, filmul Avatar aducea o perspectivă inedită asupra viitorului. Seria a continuat în 2022 cu Avatar 2. Ce au în comun toate aceste titluri? Mai multe decât s-ar părea!

Titluri cu rezonanță în lumea cinematografiei

Fiecare dintre filmele menționate mai sus a rămas în istoria divertismentului cinematografic prin amploarea interesului arătat de public. Terminator, Titanic și Avatar au avut încasări spectaculoase pentru perioadele în care au fost lansate. Filmul cu Arnold Schwarzenegger a fost lider în box office în Statele Unite ale Americii pentru 2 săptămâni, cu încasări de 78,3 milioane USD, deși așteptările criticilor nu erau prea mari. Acesta poate fi considerat momentul în care James Cameron a pășit în categoria marilor regizori de film, devenind ulterior un nume marcant în industria de profil.

În anul 1998, Titanic devenea primul film din istorie cu încasări de peste 1 miliard USD în întreaga lume, ajungând în cele din urmă la circa 2,2 miliarde USD. Avatar însă a fost un succes epic, cu încasări totale estimate la aproape 2,9 miliarde USD. Interesant este că, spre deosebire de Titanic și Avatar, care au necesitat costuri de producție foarte ridicate, Terminator a avut un buget destul de modest de 6,4 milioane USD.

Numitor comun: regizorul James Cameron

Acum în vârstă de 69 de ani, James Cameron este cel care a regizat aceste filme de top, printre cele mai cunoscute producții la nivel global. În ceea ce privește Seria Terminator, James Cameron a regizat însă doar primele două producții, cele din 1984 și 1991. Printre alte filme din portofoliul său se remarcă Aliens (1986), The Abyss (1989) și Minciuni adevărate (1994).

Interesat nu doar de ficțiunea cinematografică, ci și de știință și artă, James Cameron și-a dedicat o parte din carieră producerii filmelor documentare și dezvoltării sistemului digital tridimensional Fusion Camera System. El a contribuit chiar la ascensiunea tehnologiei pentru filmarea subacvatică și la cea înglobată în vehiculele controlate de la distanță.

Francize în lumea divertismentului

Cele trei titluri de filme, în frunte desigur cu Avatar, au ajuns francize puternice în lumea divertismentului modern. Un element comun inedit este faptul că toate 3 au generat apariția unor jocuri de cazino online.

Astfel, pasionații de sloturi au la dispoziție titluri precum Terminator Genisys, lansat de Playtech în anul 2018, sau Titanic, dezvoltat de Bally în anul 2016. Iar la gala Gaming Technology Awards din anul 2014, sloturile video Avatar și Avatar Treasure of Pandora au fost desemnate Cele mai bune video sloturi de către specialiștii industriei de gambling.

De altfel, toate aceste francize sunt chiar și în prezent alese uneori de branduri din lumea modei, pentru a ilustra produse din unele colecții. Cea mai puternică marcă este Avatar, folosită pentru jocuri video, dar și zone din parcuri de distracții. În cadrul Walt Disney World Resort din orașul american Orlando există de exemplu parcul tematic Pandora – The World of Avatar, cu atracții inspirate din primul film Avatar, dedicate publicului de toate vârstele. Cu siguranță această franciză va fi explorată puternic în continuare, mai ales că există planuri concrete pentru noi filme din seria Avatar.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net