Un miliardar construiește Titanic II: „Am bani să-l fac de 10 ori”

Miliardarul australian Clive Palmer (70 de ani) a anunțat, miercuri, că va pune în sfârșit în aplicare ideea sa mai veche de a crea o reproducere la scară scară 1:1 a Titanicului. Vasul va fi un model „mult superior” celui original care s-a scufundat în Oceanul Atlantic în prima sa călătorie, pe 15 aprilie 1912, după ce a lovit un aisberg, curmând viața a 1.500 de persoane.

Titanic II
Titanic II va porni în prima sa călătorie în 2027 (Foto: Profimedia)

Titanic II, un proiect început de Clive Palmer în urmă cu 10 ani

Clive Palmer, care are o avere impresionantă de 4,3 milioane de dolari, a recunoscut că nu a găsit încă un șantier naval unde să fie construit Titanic II, în ciuda promisiunii sale că firma sa Blue Star Line va construi un „vas al iubirii”, care va fi ultimul exemplu de lux și stil. Au trecut aproximativ zece ani de când omul de afaceri a venit cu această idee.

La acea vreme s-a supărat pe faptul că un reporter l-a întrebat dacă proiectul său este, de fapt, o farsă sau un mod de a-și face reclamă, relatează The Guardian. „Această acuzație este o prostie. Am destui bani cât să construiesc Titanicul de 10 ori”, a explicat Clive atunci. Ulterior, a intrat în politică și a fost membru al parlamentului federal din Australia. El a desființat și a readus la viață un partid, cheltuind milioane de dolari în diverse procese, campanii electorale extrem de costisitoare și afaceri din turism.

Miliardarul australian Clive Palmer
Clive Palmer (Foto: Profimedia)

În urma unor litigii juridice între una dintre companiile lui Clive Palmer și firma chineză Citic, proiectul Titanic II a fost întrerupt în 2015. Miliardarul a reiterat în 2018 anunțul proiectului și a promis că prima călătorie a noului Titanic va avea loc în 2022. Palmer a spus în ultimul său anunț că pandemia de COVID-19 a fost responsabilă pentru toate aceste întârzieri, spunând că oamenii ar trebui să-l creadă pentru că acum „are și mai mulți bani”. Titanic II urmează să pornească în prima sa călătorie în iunie 2027. Vasul de 65.000 de tone va costa între 500 de milioane și 1 miliard de dolari.

Titanic II este ceva ce ar putea să aducă pacea. Poate fi o navă a păcii între țările lumii. Milioane de oameni au visat să călătorească [cu Titanicul], să o vadă în port și să simtă măreția ei unică. Titanic II va fi nava unde acele visuri devin realitate”, a spus afaceristul zilele trecute.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net