Arnold Schwarzenegger se dopa în tinerețe cu un produs românesc fabricat la Cluj. Ce probolemă medicală are acum

Arnold Schwarzenegger, fost Mister Univers și care ulterior a ajuns unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood ar fi folosit în tinerețe steroizi fabricați la Cluj. Astăzi, vedeta recunoaște că acest obicei i-a afectat grav inima.

arnold schwarzenegger 0 jpeg

Între timp, celebrul actor devenit guvernator al Californiei după ce a dat cinematografia pe politică s-a ales cu două bypass-uri coronariene din cauza dopingului cu steroizi din tinerețe.

Schwarzenegger spune că nu regretă că a luat atunci steroizii care i-au făcut un corp de Ulise, dar nici nu încurajează tinerii să îi folosească.

„Nu regret nimic. Steroizii erau ceva nou la vremea respectivă. Totul s-a făcut sub supravegherea doctorului. Nu pot da timpul înapoi, nu vreau ca lumea să mă înțeleagă greșit, nu încurajez așa ceva”, a afirmat Arnold Schwarzenegger, dezvăluind că, în perioada în care a devenit un sportiv competitiv, în Austria, a folosit Naposim, un steroid artificial patentat la fabrica de medicamente Terapia din Cluj.

arnold schwarzenegger young by marconi desenhos d3i7grm jpg jpeg

Dragoș Damian, director al companiei clujene, a detaliat modul în care fostul campion la culturism Arnold Schwarzenegger, acum în vârstă de 75 de ani, se dopa cu un produs patentat și comercializat, până acum mai bine de 20 de ani, de compania românească.

Medicamentul avea o mulțime de efecte secundare. Naposim a fost un steroid anabolizant care conținea metandienonă, substanță activă care ajuta la creșterea masei musculare, refacerea mai rapidă a organismului și stimularea prelucrării proteinelor. După o perioadă, medicamentul a fost scos de pe linia de producție, însă a continuat să fie fabricat clandestin mulți ani de atunci.

”Concret, laboratoare, producători de medicamente contrafăcute sau falsificate continuau să folosească și să abuzeze de marca Naposim, ea fiind foarte cunoscută”, spune Damian, citat de Adevărul.

„Medicamentul a fost utilizat în cazuri de dopaj. Au recunoscut mari sportivi care l-au folosit. Clandestinii continuau să-l utilizeze, ambalând și comercializând sub această marcă notorie. Cine știe ce substanțe foloseau, active sau inactive care… dacă nu erau toxice, nu aveau de fapt niciun efect asupra utilizatorului”, a mai spus Dragoș Damian.

Medicamentul, patentat la Terapia Cluj, avea ca efecte secundare impotența, probleme cu ficatul, probleme cardiovasculare, creșterea glandei mamare, agresivitate sau mărirea prostatei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net