A murit Silvio Berlusconi. Avea 86 de ani

12 iunie 2023 8:50   Internațional
Ultima actualizare:

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, a muri luni dimineața. Avea 86 de ani și suferea de leucemie. Berlusconi era internat la spitalul San Raffaele din Milano. Decesul lui a fost confirmat de familie, relatează Corriere Della Sera

Silvio Berlusconi a murit la spitalul San Raffaele din Milano. Liderul Forza Italia și fondatorul Mediaset avea 86 de ani. Berlusconi s-a întors la San Raffaele vinerea trecută, după o lungă spitalizare - 45 de zile - care s-a încheiat în urmă cu câteva săptămâni, din cauza pneumoniei și a unei forme de leucemie.

În această dimineața, fratele său Paolo și copiii săi s-au grăbit la spital, starea lui devenind deosebit de gravă. 

În aprilie, el a fost tratat pentru o infecție pulmonară legată de un caz nedezvăluit anterior de leucemie cronică.

Cel mai extravagant politician italian

Fostul premier italian a fost o figură extrem de controversată și a fost implicat de-a lungul anilor în numeroase scandaluri politice și sexuale.

De asemenea, el s-a confruntat și cu acuzații de corupție.

Un magnat miliardar extravagant al presei, Berlusconi a ajuns pentru prima dată în funcție în 1994 și a condus patru guverne până în 2011, scrie și BBC.

Născut la Milano în 1936 într-o familie din clasa de mijloc, Berlusconi și-a început cariera de afaceri în dezvoltarea imobiliară înainte de a fonda Mediaset, cel mai mare radiodifuzor comercial din Italia. De asemenea, a deținut clubul de fotbal AC Milan între 1986 și 2017. Forza Italia a fost înființată în 1993. Un an mai târziu, Berlusconi a fost primul prim-ministru ales fără a fi ocupat anterior o funcție guvernamentală, iar cel de-al doilea mandat, între 2001 și 2006, este cel mai lung deservit de un lider italian de la al doilea razboi mondial. A revenit la putere în 2008, dar a fost forțat să demisioneze în 2011, pe fondul unei crize acute a datoriilor. 

Berlusconi, unul dintre cei mai extravaganți politicieni ai Italiei, revenine politic în 2017, în ciuda unei cariere afectate de scandaluri sexuale, nenumărate acuzații de corupție și o condamnare pentru fraudă fiscală.

Mai multe