Aproximativ 2000 de oameni s-au aruncat în gol de pe acest pod. După 87 de ani, autoritățile au luat o decizie antisuicid

5 ianuarie 2024 7:50   Internațional
Ultima actualizare:

De celebrul pod suspendat Golden Gate din San Francisco, California, care face legătura între Oceanul Pacific și Golful San Francisco, se leagă multe tragedii. Dat în folosință în 1937, podul a fost locul unde circa 2000 de oameni au sărit în gol pentru a-și pune capăt zilelor. După 87 de ani, autoritățile au anunțat că a fost finalizată plasa care îi va împiedica pe cei cu gânduri negre să mai sară de pe pod.

Zeci de ani de rugăminți

Timp de zeci de ani, familiile care și-au pierdut oameni dragi după ce aceștia și-au pus capăt zilelor aruncându-se de pe pod, au cerut o soluție. Autoritățile au răspus greu, însă, acum au anunțat că pe podul Golden Gate nu vor mai avea loc asemenea tragedii.

O plasă pentru prevenirea sinuciderilor la podul Golden Gate din San Francisco a fost în sfârșit finalizată, spun oficialii. Dar asta, după ce aproximativ 2.000 de oameni au sărit în gol de când a fost deschis în 1937 în orașul american și după zeci de ani de rugăminți pentru luarea unei decizii care să împiedice astfel de tragedii.

De-a lungul podului a fost montată o palsă de oțel care acoperă aproximativ 95% din podul care are o lungime de 2,7 kilometri. Aceasta se dorește un sistemul de descurajare a sinuciderii.

Scopul rețelei este de a reduce numărul de decese asociate cu indivizii care sar de pe pod”, au transmis administratorii Golden Gate Bridge într-un comunicat.

„Plasa care este sigură și are drept scop să descurajeze oamenii să sară, servește ca simbol al îngrijirii și al speranței pentru persoanele descurajate și, dacă este necesar, oferă oamenilor o a doua șansă”.

Mărturia unui supraviețuitor

Plasa din oțel inoxidabil a fost aprobată în 2014, dar lucrările la ea nu au început decât patru ani mai târziu. Au existat și respingeri din partea unora care au reclamat că plasa afectează panorama, iar alții s-au plâns că este prea costisitoare.

Kevin Hines este unul dintre cei aproximativ 40 de oameni despre care se știe că au supraviețuit după ce a sărit de pe pod. De atunci a devenit un avocat al prevenirii sinuciderii.

Kevin Hines este unul din puținii supraviețuitori. El a sărit d epe pod cu gândul de a-și pune capăt zilelor, dar a fost salvat. Azi, el este un

luptător pentru prevenirea sinuciderii și a fost unul dintre cei care au făcut campanie pentru montarea plasei de siguranță.

„Dacă ar fi fost plasa acolo, aș fi fost oprit de poliție și aș fi primit imediat ajutorul de care aveam nevoie și nu mi-aș fi rupt spatele, nu mi-aș fi spart niciodată trei vertebre și nu aș fi urmat niciodată acea cale”, a declarat domnul Hines pentru Associated Press, citat de BBC.

„Sunt atât de recunoscător că un grup mic de oameni cu gânduri asemănătoare nu au renunțat niciodată la ceva atât de important.”

Administratorii autostrăzii și ai Golden Gate Bridge au spus că plasa de oțel are deja efectul scontat.

Dar în 2023, în timp ce rețeaua era încă în construcție, „au fost 14 sinucideri confirmate, reducând numărul mediu de sinucideri cu mai mult de jumătate”, se arată într-un comunicat. Într-un an anterior numărul acestor tragedii era de aproximativ 30.

Mai multe