«Golden Gate-ul» de peste Dunăre

Ultima actualizare:

Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila a căpătat forma finală, iar segmentele de tablier ridicate au fost aproape complet sudate între ele. Muncitorii lucrează de zor la finalizarea podului, care e preconizată la final de an, informează Hotnews.ro. 

Lungimea totală  a podului  e de 1.974 m
Lungimea totală a podului e de 1.974 m

Imagini noi realizate din dronă arată din mai multe unghiuri podul de la Brăila, care acum e ajuns aproape la forma finală, după ce în urmă cu o lună şi ultimele segmente de tablier au fost ridicate. Acum constructorul lucrează, printre altele, la sudarea ultimelor elemente, iar cablurile principale sunt învelite. Vor urma în curând lucrările de hidroizolaţie, de asfaltare şi de finisaje, iar apoi cablurile vor fi tensionate şi vor avea loc testele finale. 

Citește și: Cum a fost distrus un Lamborghini în trafic, în Londra

Potrivit inginerului Viorel Eşanu, probele de siguranţă vor începe imediat ce podul va fi finalizat, respectiv după ce va fi instalat parapetul, realizat marcajul şi montate sistemele de siguranţă şi de iluminat. 

Ups: Orașul din România unde ai cele mai mari șanse să divorțezi

În paralel cu lucrările la pod, Asocierea italo-niponă Astaldi - IHI Infrastructure System lucrează de zor şi la drumurile de acces, fără de care nu se va putea deschide circulaţia, chiar dacă podul propriu-zis ar fi gata la finalul anului. 

2 lucrari png

Lucrările la drumurile de acces sunt întârziate

Drumurile de acces, inclusiv un pasaj peste calea ferată, sunt în prezent în lucru, cu un grafic strâns şi cu şanse moderate de a fi deschise în luna decembrie, chiar şi parţial. De unde vine întârzierea? Abia din primăvara lui 2021 au fost emise autorizaţiile de construcţie şi pentru drumurile de legătură, când lucrările la Pod erau deja de ceva timp demarate. 

Mai vezi și: Trotineta electrică, cu patru roți și tehnologie spațială. Urci și muntele cu ea

Podul de la Brăila a fost comparat încă de la faza de proiect cu celebrul Golden Gate din San Francisco. Lungimea totală a podului suspendat peste Dunăre este de 1.974,30 metri, iar deschiderea centrală este de 1.120 metri. „La momentul finalizării va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii”, notează Compania de Drumuri. Cele două turnuri ale Podului ating o înălţime de 192 metri şi sunt practic cele mai înalte construcţii din România (dincolo de coşuri de fum sau antene). 

Click! spune

Golden Gate a fost inaugurat la 27 mai 1937, la patru ani de la începerea lucrărilor. În prima zi a dării în folosinţă podul a fost deschis numai pietonilor. Podul, cu o lungime de 2.737 m şi o deschidere centrală de 1.280 m, leagă oraşul San Francisco de oraşul Sausalito. 

image

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net