Aici e cea mai frumoasă plajă a Mării Negre din România! Cât costă o cazare

Ultima actualizare:

Când vorbim de litoralul românesc, sunt câteva stațiuni care și-au câștigat în timp popularitatea, însă se pare că plajele Mării Negre ascund și alte „comori” pe care puțini știu însă să le găsească!

Cum arată plaja Sfântu Gheorghe Foto: Colaj Click!
Cum arată plaja Sfântu Gheorghe Foto: Colaj Click!

Pentru amatorii de plaje sălbatice și peisaje spectaculoase, gura de vărsare a brațului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră reprezintă o locație care trebuie pusă neapărat pe listă!

Nu rata: Stațiunea de pe litorarul românesc cu cele mai mici prețuri! Noua atracție?

Plaja de la Sfântu Gheorghe, cea mai frumoasă plajă sălbatică din România!

Dacă vrei să vezi locul unde Dunărea se varsă în Marea Neagră, să fugi de aglomerația din stațiunile populare și să ai parte de o experiență unică, schimbă ruta obișnuită și bucură-te de momentele de neuitat!

Gura de vărsare a brațului Sfântu Gheorghe în Marea Neagră este una dintre cele mai mari guri de vărsare din Europa, care oferă imagini uluitoare, în care natura poate fi văzută în adevărata ei splendoare. Marea oferă un real spectacol vizual, creând valuri din mai multe direcții, atunci când apele se întâlnesc. 

Foto: angelacalatoreste.ro și scriupedrum.ro.

Vezi și: Plajele românești cu facilități pentru persoanele cu dizabilități

Plaja de la Sfântu Gheorghe poate fi considerată cea mai frumoasă plajă sălbatică din România, cu cel mai fin nisip de pe toată coasta Mării Negre, format din cochilii. Mai mult decât atât, vizitatorii vor putea vedea, pe lângă contopirea apelor Dunării cu cele din Marea Neagră, și cai sălbatici care se plimbă prin împrejurimi, care oferă un farmec aparte locației.

Se spune despre plajă că este „infinită”, aceasta întinzându-se pe o lungime de 30 de km și fiind și foarte lată. De altfel, între Sfântu Gheorghe și Sulina se află cea mai întinsă plajă de pe litoralul românesc al Mării Negre.

Foto: discoverdobrogea.ro

Lucruri importante pe care trebuie să le știi înainte de a vizita Sfântu Gheorghe

Așa cum am menționat, locația este una retrasă, cu peisaje sălbatice, astfel că nu e potrivită decât pentru cei care doresc să lase în spate confortul pentru a se bucura de tot ce are aceasta de oferit.

1. Nu se poate ajunge cu mașina

Cursa cu mașina personală se încheie la Tulcea, Murighiol sau Mahmudia, unde poate fi parcată. De acolo, se poate ajunge doar pe apă către Sfântu Gheorghe, așa că poți lua un vapor, ori de la Navrom Delta, ori o cursă rapidă care este ușor de găsit în urma unei plimbări prin port. 

2. Cum alegi vaporul

Navele de la Navrom Delta circulă în fiecare zi spre Sfântu Gheorghe, cu excepția zilei de marți. Lunea și sâmbăta circulă catamaranul, o navă mai mică, semi-rapidă. 

În restul zilelor poți ajunge la destinație cu nava clasică, cu ora de plecare 13:30. Călătoria aceasta e mai lungă, durează aproximativ patru ore și jumătate, însă le permite vizitatorilor să se bucure de frumusețile Deltei, care devine tot mai sălbatică pe măsură ce se apropie de Sfântu Gheorghe.

3. Cum ajungi pe plaja săbatică

Drumul din centrul satului până la mare e lung, aproximativ doi kilometri și jumătate. Dacă nu doriți să vă încumetați să mergeți atât de mult, puteți alege trocariciul, care este un soi de remorcă cu băncuțe, nu foarte confortabilă, ce-i drept.

Deși mai există chioșcuri micuțe de unde poți cumpăra apă sau mâncare, plaja este complet sălbatică, așa că nu vor exista umbrele sau șezlonguri, vizitatorii fiind nevoiți să aducă cu sine toate lucrurile necesare unei zile de stat la soare. 

4. Cum găsești cazare și cât costă

Sfântu Gheorghe pune la dispoziție cazare pentru toate gusturile și bugetele: un complex turistic de patru stele, zonă de camping, dar și pensiuni sau case de oaspeți. De asemenea, poți alege și varianta de a sta la localnici, care gătesc și masa turiștilor, la cerere, pentru o experiență completă a locului.

Varianta de a întinde cortul în camping e însă cea mai economică, iar zona dispune de dușuri, toalete (acestea la comun), zonă de luat masa, bar, restaurant și chiar și un cinematograf în aer liber!

În acest moment, cea mai ieftină pensiune de pe booking.com ajunge la 165 de lei/noapte pentru doi adulți, în cameră cu pat dublu.

Foto: amazingromania.net.

5. Ce atracții sunt

Pe lângă plaja sălbatică, vizitatorii pot pleca în diverse excursii cu barca sau plimbări, către insulele din împrejurimi, cum ar fi cea de la Sacalin. Alte locuri care mai pot fi vizitate sunt Sulina, pădurea Caraorman, Crișan sau pădurea Letea, care sunt chiar în inima Deltei. Ultimele două sunt ceva mai costisitoare, distanța fiind mai mare, însă cheltuielile pot fi reduse dacă se găsesc mai mulți doritori.

6. Părți negative: aveți grijă la sănătate!

Dacă vă doriți să aveți parte de această experiență, cel mai bine e să vă feriți de insecte și să aveți grijă și la ce mâncați, dacă știți că sunteți mai sensibil.

În primii doi ani m-am îmbolnăvit de cum am ajuns: enterocolită, alergie la insecte, insolație, debutul bolii Lyme. În anii următori m-am obișnuit și am avut răbdare cu adaptarea. Lumea de la Sfântu Gheorghe e altfel și îți ia un timp până o accepți și te primește în totalitate. Așa că dă-ți timp dacă bați drumul lung până acolo, un weekend sau câteva zile sunt prea puțin pentru câte are să-ți ofere dacă o lași.”, a dezvăluit un iubitor al locului, pe blogul personal.

Ce plaje sălbatice mai sunt în România

România găzduiește mai multe plaje sălbatice, unele mai cunoscute, iar altele mai „ascunse”. Printre acestea se numără și plaja Sulina, situată la aproximativ 2 km de localitatea cu același nume. Apa este limpede și caldă, iar nisipul este fin și alb.

Plajele Corbu și Vadu, deși sălbatice, sunt ceva mai cunoscute publicului larg. Acestea sunt unele dintre ultimele plaje virgine românești de la Marea Neagră. Sunt izolate, cu puțină lume, departe de zgomot și aglomerație, deși se află în apropierea stațiunilor populare de pe litoralul românesc.

Mai puțin cunoscută este plaja Gura Portiței, care reprezintă o întindere de nisip, lată de 4 km, ce desparte Marea Neagră de Delta Dunării și de lacul Golovița. Poziționarea ei este unică în Europa și face ca accesul turiștilor să nu fie tocmai unul facil, însă pentru mulți acesta reprezintă și motivul pentru care doresc să o viziteze. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Garner Affleck jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Bucovina  sursa foto   Shutterstock jpg
Marea Neagră FOTO Shutterstock
Kate Middleton Foto Instagram jpg
zodia care va primi o mostenire jpg
avion companie HiSky jpg
Sofia jpg
iulius caesar jpg
pasageri avion foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net